Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Τιμωρήθηκε πρώην αντιδήμαρχος για το γνήσιο της υπογραφής

Πρώην αντιδήμαρχος καταδικάστηκε χθες σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, καθώς κατηγορήθηκε ότι βεβαίωσε το γνήσιο της υπογραφής σε πλαστή υπεύθυνη δήλωση, με συνέπεια να εξαπατηθεί μία γυναίκα και να χάσει το αυτοκίνητό της.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Ο πρώην αντιδήμαρχος σε δήμο της δυτικής πλευράς του νομού Θεσσαλονίκης αρνήθηκε τις κατηγορίες. Το περιστατικό συνέβη τον Δεκέμβριο του 2009 όταν στον δήμο εμφανίστηκαν δύο άτομα και κατάφεραν να βεβαιώσουν το γνήσιο της υπογραφής σε υπεύθυνη δήλωση, παρότι η υπογράφουσα δεν ήταν παρούσα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και όπως αποφάσισε το δικαστήριο, οι συγκεκριμένοι είχαν πλαστογραφήσει την υπογραφή της γυναίκας και με τη δήλωση εκείνη κατάφεραν να μεταβιβάσουν το αυτοκίνητό της σε τρίτο πρόσωπο, εισπράττοντας ποσό 5.500 ευρώ. Τα χρήματα η ιδιοκτήτρια του ΙΧ δεν τα πήρε ποτέ. Η καταγγέλλουσα είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος τους, επειδή τους είχε αναθέσει τον εντοπισμό αγοραστή, όμως αυτοί πούλησαν το αυτοκίνητο και την εξαπάτησαν. Ο πρώην αντιδήμαρχος καταδικάστηκε επειδή φέρεται ότι βεβαίωσε το γνήσιο της υπογραφής, παρότι για να γίνει αυτή η διαδικασία απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρουσία του υπογράφοντα. Στην απολογία του ο αντιδήμαρχος χθες στο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αρνήθηκε την κατηγορία, επιμένοντας ότι δεν υπήρχε περίπτωση ο ίδιος να βεβαίωνε το γνήσιο της υπογραφής χωρίς την παρουσία του υπογράφοντα.

Δεν εμφανίστηκαν
Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι εξαπάτησαν τη γυναίκα παραδίδοντας το αυτοκίνητο σε αγοραστή χωρίς να της δώσουν τα χρήματα, δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 4 ετών ο καθένας. Όπως αναφέρθηκε χθες κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η συμφωνία που είχε γίνει με τη μηνύτρια ήταν να κυκλοφορούν με το αυτοκίνητό της για να βρεθεί αγοραστής, όμως εκείνη θα υπέγραφε τη μεταβίβαση μόνο εφόσον εισέπραττε όλο το ποσό του αντιτίμου. Το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους για ψευδή βεβαίωση, απάτη και χρήση της βεβαίωσης αυτής, την οποία παρουσίασαν στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών.