Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΕΛ.ΑΣ. Στα χέρια της Αστυνομίας τέσσερις τζιχαντιστές στο Παγκράτι! Οργάνωναν τις επιθέσεις στο Βέλγιο

Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν ερευνών για το μαροκινής καταγωγής άτομο που οργάνωνε τις επιθέσεις τζιχαντιστών στο Βέλγιο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τα άτομα αυτά εξετάζονται, ενώ υπάρχει επικοινωνία για τα στοιχεία τους και ό,τι άλλο σχετίζεται μαζί τους, με τις Αρχές του Βελγίου, όπως αναφέρει το ethnos.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Βέλγιο έστειλε επείγον σήμα μέσω της CIA τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία για εμπλοκή τζιχανιστών στις δύο χώρες.

Οι αρχές έχουν ανακαλύψει πως ένας από τους τζιχαντιστές που συνελήφθη κατά την διάρκεια της αιματηρής επιχείρησης που έγινε στο Βέλγιο πριν από λίγες ημέρες, δεχόταν τηλεφωνήματα που γίνονταν από την χώρα μας!

Από τους προσαχθέντες κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα, προκειμένου, μετά την άρση του απορρήτου, να γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν μέσω αυτών είχαν γίνει τα τηλεφωνήματα στα μέλη του πυρήνα των τζιχαντιστών στο Βέλγιο.

Μεταξύ των προσαχθέντων δεν αποκλείεται να είναι και ο εγκέφαλος της ομάδας των τζιχανιστών, ο
ο 27χρονος Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος, σύμφωνα με τα Βελγικά ΜΜΕ, επικοινωνούσε τηλεφωνικά από την Ελλάδα με κρατούμενο στη Λιέγη.

Μάλιστα, την Παρασκευή, την επομένη της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Βερβιέ, είχε αποσταλεί σήμα της βελγικής αστυνομίαςστην Αθήνα.

"Η"