Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΕΜΠΩΝ Κλείνει για τρεις ημέρες λόγω συντήρησης

Κλειστή θα είναι η κοιλάδα των Τεμπών από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, που θα γίνουν από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», θα απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως: Στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω εθνικής οδού Λάρισας-Τρικάλων-Καλαμπάκας-Γρεβενών θα εισέρχονται στην Εγνατία οδό. Επίσης θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης - Αμπελώνα - Τυρνάβου - Ελασσόνας -Κοζάνης - Εγνατίας οδού.
Όλα τα Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης όπου θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης-Αμπελώνα-Τυρνάβου-Ελασσόνας-Μικρού Ελευθεροχωρίου και από εκεί είτε θα κατευθύνονται μέσω εθνικής οδού Ελασσόνας-Αγίου Δημητρίου-Κατερίνης και θα εισέρχονται στην ΠΑΘΕ είτε θα κατευθύνονται μέσω Κοζάνης στην Εγνατία οδό. Επίσης θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω εθνικής οδού Λάρισας-Τρικάλων-Καλαμπάκας-Γρεβενών θα εισέρχονται στην Εγνατία οδό.
Στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια (Εγνατία οδό) - Κοζάνη και από εκεί είτε μέσω εθνικής οδού Κοζάνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, είτε μέσω εθνικής οδού Κοζάνης-Γρεβενών-Καλαμπάκας-Τρικάλων-Λάρισας και στη συνέχεια διά της περιφερειακής Λάρισας-Τρικάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.
Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της εθνικής οδού Κατερίνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ. Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη-Πλαταμώνα θα κατευθύνονται προς Κατερίνη και θα ακολουθούν στη συνέχεια την παραπάνω διαδρομή.

"Μ"