Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Κακοκαιρία με καταιγίδες και σήμερα

ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΟΧΗ
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού και σήμερα Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα έντονα, όμως από το απόγευμα θα ασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Ίδιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με βροχές και καταιγίδες που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Τη νύχτα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Μικροπροβλήματα από την κακοκαιρία
Από τη χθεσινοβραδυνή νεροποντή στο Λεκανοπέδιο δεν προκλήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα με την πυροσβεστική να δέχεται μόλις οκτώ κλήσεις.

Ωστόσο, στη Λιλαία, λόγω κατολισθήσεων, εκτροχιάστηκαν βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας στη Λιλαία με αποτέλεσμα να διακοπεί το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οφείλεται σε κατολίσθηση εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων με ισχυρές βροχοπτώσεις που επικρατούν στην περιοχή.
Oι επιβάτες της βραδινής αμαξοστοιχίας 601 από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα, μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, με πολύωρη, δυστυχώς, καθυστέρηση.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ όμως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα ασθενήσουν.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, όμως από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα ασθενήσουν .

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, όμως από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα ασθενήσουν.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 17 έως 21 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Για αύριο Κυριακή στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα νότια καταιγίδες, αλλά και διαστήματα βελτίωσης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

"Εθνος"