Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Οι φωτογραφίες της ημέρας


EPA / CHRISTIAN CHARISIUS
Κύκνοι στο Αμβούργο μεταφέρονται από τη λίμνη Άλστερ σε ειδικά προφυλαγμένη λίμνη στην περιοχή Έπεντορφ, όπου και θα παραμείνουν μέχρι την ερχόμενη άνοιξη.

EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ


Σε 16 προσαγωγές και επτά συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στα Εξάρχεια, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας στο περιθώριο της πορείας για το Πολυτεχνείο, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολιτών και αστυνομικών.


REUTERS / ILYA NAYMUSHIN


Άνδρας ψαρεύει στον ποταμό Γενισέι, έξω από την πόλη Κρασνογιάρσκ στην Σιβηρία, με τη θερμοκρασία να έχει φτάσει στους -17 βαθμούς Κελσίου.


REUTERS / SERGIO PEREZ


Στιγμιότυπο από τη Μαδρίτη.


EPA / LARRY W. SMITH


Στιγμιότυπο από διαδήλωση στην πόλη Κλέιτον του Μιζούρι, καθώς αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με το αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του λευκού αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον άοπλο 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, στην πόλη Φέργκιουσον τον περασμένο Αύγουστο. Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Τζέι Νίξον, κήρυξε το Μιζούρι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αναφέροντας ότι «υπάρχει ενδεχόμενο να ξεσπάσουν εκτεταμένες ταραχές», ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της απόφασης και τα ευρήματα των ερευνών. Η απόφαση του δικαστηρίου, όπως είπε, αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.


EPA / HENDRIK SCHMIDT


Μία γυναίκα περιεργάζεται φωτογραφίες - εκθέματα του διάσημου Γερμανο - Αυστραλού φωτογράφου Χέλμουτ Νιούτον, στο Μουσείο Φωτογραφίας στο Markkleeberg της Γερμανίας. Η έκθεση έχει τίτλο «Masterpieces» και περιλαμβάνει έργα 50 κορυφαίων φωτογράφων του 20ου αιώνα.


EUROKINISSI / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Τρένο του προαστιακού που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα - Πειραιάς συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία στον σταθμό του Ρουφ χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Οι 20 επιβάτες του προαστιακού αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον σταθμό. Η εμπορική αμαξοστοιχία θα εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Καλαμπάκα. Τα δύο τρένα κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα.


REUTERS / STRINGER/MEXICO


Η καμηλοπάρδαλη Μοδέστο ποζάρει στον φωτογραφικό φακό φορώντας ένα καπέλο, στον ζωολογικό κήπο της Σιουδάδ Χουάρες στο Μεξικό. Ο Μοδέστο έχει αναδειχθεί ως η μασκότ της πόλης και ψάχνει για ταίρι, σύμφωνα με τη διοίκηση του ζωολογικού κήπου.


REUTERS / RONEN ZVULUN
Μέλη των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας τρέχουν προς μία συναγωγή της Ιερουσαλήμ, στην οποία εισέβαλαν το πρωί δύο Παλαιστίνιοι οπλισμένοι με τσεκούρι, μαχαίρι και πιστόλι, και επιτέθηκαν εναντίον Εβραίων που προσεύχονταν. Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον οκτώ τραυματίστηκαν. Οι δύο δράστες έπεσαν στη συνέχεια νεκροί από τις σφαίρες Ισραηλινών αστυνομικών. Οι Ταξιαρχίες του Αμπού Αλί Μουσταφά, ένοπλο τμήμα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, η οποία έρχεται σαν συνέχεια σειράς αιματηρών περιστατικών στην Ιερουσαλήμ, με την ένταση να έχει πυροδοτηθεί από τη διαμάχη για το μέλλον της Πλατείας των Τεμενών (Όρος του Ναού για τους Εβραίους).


EPA / AZHAR RAHIM


Μοντέλο παρουσιάζει μία δημιουργία του Μαλαισιανού σχεδιαστή Calvin Thoo, στο φεστιβάλ ισλαμικής μόδας που πραγματοποιείται στην Κουάλα Λουμπούρ.


EPA / ABEDIN TAHERKENAREH


Μαθήτριες ακούν την ομιλία του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί (δεν απεικονίζεται στη φωτογραφία) κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής στην Τεχεράνη.


EPA / ALEXANDER ERMOCHENKO
Ένας εργάτης μεταφέρει συντρίμμια του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών από το σημείο που κατέπεσε τον Ιούλιο κοντά στο χωριό Γκράμποβο της Ουκρανίας. Η επιχείρηση της απομάκρυνσης των συντριμμιών ξεκίνησε με καθυστέρηση μηνών καθώς η πρόσβαση στο σημείο ήταν περιορισμένη λόγω των συγκρούσεων ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αντάρτες. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές ημέρες και τα συντρίμμια θα μεταφερθούν για εξέταση στην Ολλανδία. Η πτήση MH17 εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Κουάλα Λουμπούρ. Κανένας από τους 298 επιβαίνοντες δεν επέζησε.


EPA / HEDAYATULLAH AMID


Ένας Αφγανός βάφει νήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην ύφανση χαλιών, σε εργαστήριο στο Αφγανιστάν.


REUTERS / MURAD SEZER


Τούρκοι πίνουν τσάι σε καφενείο της Κωνσταντινούπολης.


REUTERS / DAVID W CERNY

Επισκέπτες γράφουν μηνύματα στον ιστορικό Τοίχο του John Lennon, στο κέντρο της Πράγας. Την δεκαετία του '80 αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές έγραφαν στίχους τους Lennon σαν μέσο διαμαρτυρίας στον τοίχο. Μετά την πτώση του καθεστώτος ο τοίχος μετατράπηκε σε τουριστικό αξιοθέατο. Το 1998 η κυβέρνηση της Τσεχίας έβαψε τον Τοίχο άσπρο. Πολίτες όμως τον ξαναγέμισαν με συνθήματα και προσωπικές εξομολογήσεις. Σήμερα ο Τοίχος του John Lennon βάφτηκε ξανά λευκός. Μένει να δούμε πόσο θα παραμείνει.

naftemporiki.gr