Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Τραγωδία στο Βόλο: Τρεις νεκροί οπλίτες και ένας τραυματίας από έκρηξη σε στρατόπεδο

Στο πένθος βυθίζει τη χώρα μας η νέα τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία - Κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις
Δύο επαγγελματίες οπλίτες και ένας στρατιώτης βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από έκρηξη όλμου σε στρατόπεδο στο Βόλο, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Οι δύο ΕΠΟΠ έφεραν τον βαθμό του Λοχία.

Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης στο Πεδίο Βολών Γλαφυρών Βόλου. Η ασύλληπτη τραγωδία προκλήθηκε όταν ένα σωλήνας όλμου εξερράγη σε πεδίο βολής τραυματίζοντας θανάσιμα τους οπλίτες.

Στο χειρουργείο ο 31χρονος Υπολοχαγός

Σύμφωνα με το e-volos.gr, ο Υπολοχαγός που τραυματίστηκε σοβαρά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου προκειμένου να του αφαιρεθεί θραύσμα από τη δεξιά κοιλιακή χώρα.

Η γενική και αιμοδυναμική του κατάσταση χαρακτηρίζεται καλή. Στα επόμενα λεπτά αναμένεται να μπει στο χειρουργείο. Οι ευχές όλων μας τον συνοδεύουν...

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, κατά τη διάρκεια της βολής με όλμους, ο πυροσωλήνας διερράγη, με συνέπεια τον ακαριαίο θάνατο των τριών στρατιωτών. Στις 04.15 μ.μ.περίπου έφτασαν στο χώρο της τραγωδίας δύο ιατροδικαστές από την υπηρεσία της Λάρισας, ο κ. Χρήστος Κραβαρίτης και η κα Ρουμπίνη Λεονταρή, προκειμένου να κάνουν τον πρώτο έλεγχο στις σορούς των άτυχων νέων που βρίσκονται ακόμη στο σημείο.

Αυτή την ώρα μεταβαίνουν στον τόπο του τραγικού δυστυχήματος ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζήτησε επίσης, από τον αρχηγό ΓΕΣ να ολοκληρώσει τάχιστα τις έρευνες για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ Μαγνησίας, υπάρχουν και τέσσερις τραυματίες.

newsbomb