Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Οι φωτογραφίες της ημέρας



REUTERS / HANDOUT

Πύραυλος που μετέφερε ένα μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εξερράγη την Τρίτη, έξι δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, στις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. «Σημειώθηκε ένα ατύχημα 6 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση» ανέφερε ανακοίνωση που ανάρτησε η NASA στο Twitter. Σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν τραυματισμούς.


EPA / OMER SALEEM


Ανατολή του ηλίου στη Λαχόρη του Πακιστάν.


INTIME NEWS / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ


Το Υπουργείο Πολιτισμού έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη φωτογραφίες από κομμάτια των φτερών των Σφιγγών που βρέθηκαν στον τρίτο θάλαμο μαζί με το κεφάλι της ανατολικής Σφίγγας, αλλά και ένα βίντεο από τις ανασκαφές που κόβει την ανάσα. Κάτω από τους πωρόλιθους του δαπέδου, μέσα στην αφαιρούμενη επίχωση βρέθηκαν τμήματα των φτερών των Σφιγγών, ένα μέρος από τον λαιμό της δεύτερης Σφίγγας - ίδιας ποιότητας μαρμάρου και εφάμιλλης γλυπτικής αξίας - καθώς και τμήματα από το ελλείπον τμήμα του μοναδικού ψηφιδωτού, με την εικόνα της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, που καλύπτει το δάπεδο του δεύτερου θαλάμου - τρίτου χώρου, πίσω από τις Καρυάτιδες.


EPA / ALEJANDRO ERNESTO


Χορευτές του Εθνικού Μπαλέτου της Κούβας παρουσιάζουν το έργο «Ο Σαίξπηρ και οι μάσκες του» κατά την έναρξη του 24ου Φεστιβάλ Μπαλέτου της Αβάνας. Το φεστιβάλ, με επικεφαλής την θρυλική Κουβανή χορεύτρια Αλίσια Αλόνσο, έκανε πρεμιέρα τιμώντας την 450η επέτειο από τη γέννηση του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, με τη συμμετοχή χορευτών, χορογράφων και καλλιτεχνικών ομάδων από 30 χώρες.


REUTERS/NASA / Reid Wiseman


Ο ήλιος ανατέλλει πάνω από την γη. Την φωτογραφία τράβηξε ο αστροναύτης Reid Wiseman, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό της NASA.


REUTERS / DAVID MDZINARISHVILI


Μοντέλο περιμένει στα παρασκήνια κατά τη διάρκεια επίδειξης μόδας στην Τιφλίδα της Γεωργίας.


REUTERS / EDGARD GARRIDO


Κόσμος έχει επιβιβαστεί σε ένα βαγόνι τρένου μόνο για γυναίκες στην πόλη του Μεξικού στις 24 Οκτωβρίου. Τρένα, λεωφορεία και ταξί μόνο για γυναίκες είναι η νέα τάση σε πολλές πόλεις παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνα του Thomson Reuters Foundation, οι γυναίκες αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια όταν χρησιμοποιούν μέσα μεταφοράς μόνο για γυναίκες. Ωστόσο, ειδικοί επιστήμονες θεωρούν ότι αυτή η τακτική θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ για το γυναικείο φύλο.


REUTERS / AKINTUNDE AKINLEYE


Μία μισοβυθισμένη κατοικία περιβάλλεται από υάκινθους του νερού στην άκρη της λιμνοθάλασσας του Λάγος στη Νιγηρία.


EPA / STR


Τουλάχιστον 20 εργάτες βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα ανθρακωρυχείο στη νότια Τουρκία έπειτα από την κατάρρευση μίας στοάς, ανακοίνωσε την Τρίτη στον Τύπο ο κυβερνήτης της περιοχής Μουράτ Κότζα. Το ατύχημα σημειώθηκε στην πόλη Ερμενέκ, στην επαρχία Καραμάν, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων νότια της πρωτεύουσας Άγκυρας.


REUTERS / NAVESH CHITRAKAR


Μια πιστή προσφέρει τιμές κατά την διάρκεια του φεστιβάλ Τσχατ, στον ποταμό Μπαγκμάτι στο Κατμαντού. Το φεστιβάλ Τσχατ διαρκεί 4 ημέρες στην διάρκεια των οποίων τιμάται ο θεός Ήλιος. Οι προσευχές διαρκούν από την ανατολή μέχρι την δύση.


Reuters / SAMRANG PRING


Κόσμος παρακολουθεί την τελετή για την επέτειο των 10 χρόνων από τη στέψη του βασιλιά της Καμπότζης Σιχαμόνι μπροστά από το Βασιλικό Παλάτι στην Πνομ Πενχ. Οι εορτασμοί που ξεκίνησαν την Τρίτη ολοκληρώνονται σήμερα.


ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ


Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης (κέντρο), της Ελλάδας Ευάγγελος Βενιζέλος (αριστερά) και της Αιγύπτου Σαμέχ Χασάν Σούκρι (δεξιά) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα τουρισμού στη Λευκωσία.


REUTERS / DAMIR SAGOLJ


Δύο γυναίκες βγάζουν φωτογραφίες μπροστά από έναν τοίχο, ο οποίος έχει καλυφθεί από χαρτάκια με μηνύματα υποστήριξης προς τους φιλοδημοκρατικούς διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ. Ένα μέλος του συμβουλευτικού οργάνου της κεντρικής τράπεζας της Κίνας προειδοποίησε την Τετάρτη ότι το Πεκίνο θα τιμωρήσει το Χονγκ Κονγκ, εάν επιτρέψει τη συνέχιση των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας που, εδώ και έναν μήνα, έχουν παραλύσει τμήματα του ελεγχόμενου από το Πεκίνο, οικονομικού κέντρου της πόλης.


EPA / GYORGY VARGA


Πάχνη έχει σκεπάσει τα λουλούδια στην πόλη Ναγκικανίζσα, 208 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης.

INTIME NEWS / ΓΕ.Ε.ΕΘ.Α./ΓΕΝ/ΓΕΣ/ΓΕΑ


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, μετέβη σήμερα στα ΕΝΑΕ Σκαραμαγκά και πραγματοποίησε ολιγόωρο δοκιμαστικό πλου με το υποβρύχιο «Πιπίνος».


REUTERS

Λάβα από το ηφαίστειο Κιλόεα στη Χαβάη, κυλάει σε κατοικημένη περιοχή, ιδιοκτησία του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου, κοντά στην πόλη Παχόα. Οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους της περιοχής να είναι ανά πάσα στιγμή προετοιμασμένοι για ενδεχόμενη εκκένωση, ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους.


"Ναυτεμπορική"