Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Αρχιμαγείρων

H Λέσχη Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος θέλοντας να γιορτάσει την παγκόσμια ημέρα αρχιμαγείρων τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 βρήκε ένα ξεχωριστό τρόπο δείχνοντας παράλληλα και το κοινωνικό της πρόσωπο.
Το φετινό θέμα του εορτασμού ήταν “PASS IT ON”.
 Στα πλαίσιο του εορτασμού η Λέσχη μας επισκέφτηκε το ορφανοτροφείο θηλέων “ΜΕΛΙΣΣΑ” όπου διέθεσε τρόφιμα πρώτης ανάγκης και στη συνέχεια παρουσίασε μενού στο οποίο συμμετείχαν και τα κορίτσια του ορφανοτροφείου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι chef  να μαγειρέψουν στα παιδία και να διδάξουν την διαχείριση των τροφίμων, την υγιεινή αλλά και το Food waste αυτών.

Πρωταγωνιστής του διασκεδαστικού αυτού δρώμενου ήταν το κοτόπουλο σε πολλές παραλλαγές. Τα κορίτσια έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσπάθησαν να βάλουν τα γυαλιά στους δασκάλους τους δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι έχουν ταλέντο και έφεση στη μαγειρική.

Οι chef  ευχαρίστησαν τα παιδία και τους δασκάλους τους για την φιλοξενία τους, και τους συνεχάρησαν για το έργο τους και δεσμεύτηκαν δε να επιστρέψουν σύντομα.

3rd Balkan Culinary Cup

Το Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος συγχαίρει τους executive chefs μέλη της λέσχης κ.Γεωργατζά Κωνσταντίνο, κ.Αλμπανη Νικόλαο, κ.Μπακάλη Αθανάσιο και την κα Γκαμπουρα Αθηνά για τις διακρίσεις που έλαβαν στο 3rd Balkan Culinary Cup, 17-19/10/2014. Την Αποστολή συνόδευε ο Αντιπρόεδρος της Λέσχης Χρήστος Γκότσης.

Οι διακρίσεις που έλαβαν ήταν οι παρακάτω:

Γεωργατζας Κωνσταντίνος ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία "Ζεστό πιάτο με ψάρι" και χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία "Golden Balkan Chef".

Αθηνά Γκαμπουρά, ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία "Ζεστό πιάτο vegeterian" και έπαινο στην κατηγορία "Ζεστό πιάτο με ψάρι".

Μπακάλης Αθανάσιος, έπαινος στην κατηγορία "Ζεστό πιάτο με ψάρι".

Ομαδικό Grand Prix Αργυρό Μετάλλιο

Η λέσχη μας στην τρίτη συμμετοχή της στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι τα μέλη της διαθέτουν επαγγελματικά προσόντα υψηλού επιπέδου ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών για το μέλλον. 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού παρουσιάστηκε υπό τύπο σεμιναρίου η Μοναστηριακή κουζίνα από τον Μοναχό Επιφάνειο τον Μυλοποταμινό, εξέχον μέλος της λέσχης μας. Στο master class που δίδαξε ο Πατέρας Επιφάνειος ανέδειξε την διατροφική αξία της Μοναστηριακής διατροφής και έλαβε κολακευτικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους που έμεινα ενθουσιασμένοι.

Πέραν από γαστρονομικό κομμάτι όμως του διαγωνισμού, αναδείχθηκε και το ανθρώπινο πρόσωπο των ανθρώπων που στέκονται στις κουζίνες καθώς η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Σερβίας βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει την Λέσχη Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος, καθώς και τις Λέσχες Αρχιμαγείρων Αθηνών, Κρήτης, Κέρκυρας και Δωδεκανήσου & Κυκλάδων για την οικονομική στήριξη που προσέφεραν στη Σερβία που πλήχθηκε από σοβαρές καταστροφές το μήνα Μάιο.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί επίσης το μέλος της λέσχης Miki Ninic, αντιπρόσωπο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Σερβίας για την πολύτιμη βοήθεια του.

Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για την επόμενη διοργάνωση καθώς η Λέσχη Αρχιμαγείρων–Ζαχαροπλαστών Βορείου είναι αδελφοποιημένη με την αντίστοιχη της Σερβίας. 

Τέλος ευχόμαστε πάντα νίκες και διακρίσεις για το καλό της Ελληνικής κουζίνας και της Ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας.