Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Στο ΣτΕ την Παρασκευή οι προσφυγές για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) συζητούνται αύριο, Παρασκευή, οι προσφυγές της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η αξιολόγηση των ουσιαστικών προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Οι προσφεύγοντας υποστηρίζουν ότι οι ρυθμίσεις του ν. 4250/14 παραβιάζουν τις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας και της αναλογικότητας.

Η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι η κλιμάκωση των ποσοστών αξιολόγησης αντίκειται στην αρχή της αξιοκρατίας, γιατί εκ των προτέρων και χωρίς αντικειμενικά κριτήρια δέχεται ότι μόνο ένας συγκεκριμένος αριθμός υπαλλήλων μπορεί να πάρει συγκεκριμένη βαθμολόγηση (π.χ. μεταξύ 9 και 10, μεταξύ 7 και 8 κ.λπ.). Ακόμα υποστηρίζει ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υπηρεσιακών μονάδων (αναμένεται έως το τέλος του 2014), ενώ δεν έχει προηγηθεί η στοχοθεσία για κάθε υπηρεσία και κάθε θέση.

Η απόφαση της Ολομέλειας ΣτΕ αναμένεται μέχρι τέλος του χρόνου και θα καθορίσει την τύχη του θεσμού της αξιολόγησης που έχει φέρει σε αντιπαράθεση τους υπαλλήλους με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

newsbomb