Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Μπλόκο στην επιστροφή φόρου – Δεν έχουν γίνει συμψηφισμοί, δεν πληρώνει το κράτος

- Δεν λειτουργεί το κατά τα άλλα αυτόματο σύστημα συμψηφισμών
- Μόνο 100 έλεγχοι έγιναν από 1η Ιουλίου
- Πάγωσαν οι επιστροφές φόρου σε μισθωτούς συνταξιούχους, άνεργους και αγρότες
- Εντολή από... Μαξίμου να ξεμπλοκάρει το σύστημαΆλλη μια εξαγγελία που έμεινε στα χαρτιά και που υποτίθεται θα έδινε ανάσα σε εκατομμύρια πολίτες. Οι συμψηφισμοί που θα αφαιρούσαν από τους δικαιούχους το ποσό των οφειλών τους και θα απέδιδαν το υπόλοιπο σε ρευστό ή έστω θα αλάφραιναν τους φορολογούμενους από ένα ποσό ουσιαστικά έχουν παγώσει.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς, δηλαδή η Γ.Γ. πληροφορικών συστημάτων, οι εφορίες και τα Ταμεία φαίνεται είναι αδύνατο να συνεννοηθούν μεταξύ τους και κάπως έτσι το κατά τα άλλα αυτόματο σύστημα ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί από τις αρχές Ιουλίου δεν έχει κάνει παρά μόνο 100 συμψηφισμούς, με άλλα λόγια τίποτα.


Μόνο 100 συμψηφισμοί έχουν γίνει από τον Ιούλιο

Κάπως έτσι είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι άνεργοι και οι αγρότες που μάταια περιμένουν.

Και δεν είναι μόνο όσοι χρωστούν, λόγω του ό,τι από το κράτος θεωρούμαστε όλοι ύποπτοι, έχουν παγώσει γενικότερα οι επιστροφές φόρων με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να περιμένουν μάταια ένα ποσό, μικρό ή μεγάλο που θα τους δώσει μια ανάσα.


Στο "περίμενε" και όσοι δεν έχουν οφειλές σε εφορία και Ταμεία

Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι για γέλια, όμως είναι τόσο σοβαρή που μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει. Το σύστημα είσπραξης των οφειλών των ταμείων δεν είναι συμβατό με αυτό των εφοριών, σε άλλες περιπτώσεις, σύμφωνα με την Καθημερινή στις εφορίες έφτασαν χειρόγραφα έγγραφα με αποτέλεσμα να χρειάζεται επιπλέον χρόνος να περαστούν στο σύστημα και ... πάει λέγοντας.

Πλέον έχει δοθεί εντολή από το Μαξίμου να... τρέξουν οι διαδικασίες, καθώς βλέπεται μέτρησαν το πολιτικό κόστος...

newsit