Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ρώσος υπουργός άμυνας :Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν στρατιωτική επιχείρηση κοντά στα σύνορα της Ρωσίας

Ο ρώσος υπουργός άμυνας , απάντησε στον ομόλογο του C. Hagel , και στις δηλώσεις του περί «ρωσικών στρατευμάτων στο κατώφλι του ΝΑΤΟ».
Ο στρατηγός Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, «οι δηλώσεις του αμερικανού Γραμματέα επί θεμάτων άμυνας της Άμυνας Chuck Hagel, περί ανάγκης των ΗΠΑ , να προετοιμαστούν για το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στο «κατώφλι του ΝΑΤΟ» , αποτελεί μέγιστη έκπληξη. «Και, σύμφωνα με αυτό το δόγμα το Πεντάγωνο εκπόνησε σειρά σεναρίων για τα σύνορα της Ρωσίας».

«Εγώ και ο αμερικανός υπουργός άμυνας Chuck Hagel γνωριζόμαστε προσωπικά, ως εκ τούτου η ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου «προσδιόρισε» με σαφή τρόπο ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποτελούν τον κυριότερο στρατιωτικό αντίπαλο. Για να το θέσω πιο ήπια, εγώ έμεινα έκπληκτος», είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας στρατηγός Σεργκέι Σοϊγκού.

«Σήμερα στον κόσμο δεν υπάρχει πηγή εντάσεων, στην οποία να μην συμμετάσχουν καθοιονδήποτε τρόπο οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Επιπλέον, μετά τις ειδικές «αποστολές προώθησης της δημοκρατίας », σε περιοχές όπως το Ιράκ, την Λιβύη, το Αφγανιστάν και τώρα την Συρία, αυτές βυθίστηκαν στο απόλυτο χάος και την αναρχία. Ακόμα πιο τραγικά είναι τα γεγονότα στην Ουκρανία, μετά την καθοδήγηση των αμερικανών στρατιωτικών εκπροσώπων της Task Force στην ουκρανική κυβέρνηση», δήλωσε ο Σ.Σοιγκού

Σύμφωνα με τον ίδιο , η σπουδή Chuck Hagel, να δηλώσει την ανάγκη να προετοιμάσει το αμερικανικό στρατό, έτσι ώστε να είναι «σύγχρονος και έτοιμος για μάχη» με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στο «κατώφλι του ΝΑΤΟ», αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας, και πηγή σοβαρής ανησυχίας.

«Αυτό αποδεικνύει την εκπόνηση στρατιωτικών σεναρίων και δραστηριοτήτων του Πενταγώνου στα σύνορα της χώρας μας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Η κυριαρχία της Ρωσίας, προέρχεται από τον στρατό και το ναυτικό της, και θα αποτελεί πάντα το έσχατο όριο, στο οποίο « θα σπάνε τα μούτρα τους» όλοι οι επίδοξοι εχθροί» είπε ο Shoigu.

Ο ρώσος αξιωματούχος τόνισε ότι αντί οι ΗΠΑ να επιδιώξουν ένα ειλικρινή διάλογο, επιδεινώνουν την κατάσταση , επιδιώκοντας μόνο την συνεχή ένταση. Είναι ο μόνος τρόπος για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και να διατηρηθεί η υφιστάμενη ισορροπία ισχύος και η ενίσχυση της στρατηγικής σταθερότητας », κατέληξε ο ίδιος .

Εμείς εδώ στο Pentapostagma.gr, θεωρούμε το επικίνδυνο του πράγματος έγκειται όχι τόσο από τις εμπρηστικές δηλώσεις, όσο από την γενιά των πολιτικών που κυβερνούν σήμερα τις ΗΠΑ, και δεν έχουν ζήσει πόλεμο, και νομίζουν ότι είναι ταινία δράσης με κάποιο ηθοποιό του Χόλλυγουντ.






pentapostagma.gr