Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ζημιά 52.000 ευρώ από κύκλωμα συνταγογραφήσεων

Ιδιώτης γιατρός, τρεις φαρμακοποιοί και συνταξιούχος ιατρικός επισκέπτης, όλοι από τη Θεσσαλονίκη, εμπλέκονται σε κύκλωμα με χιλιάδες παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων, που ζημίωσε το Δημόσιο -μέχρι στιγμής- με περισσότερες από 52.000€.
Η Αστυνομία συνέλαβε τον γιατρό, δύο φαρμακοποιούς και τον ιατρικό επισκέπτη και σε βάρος τους -όπως και σε βάρος ακόμη μίας φαρμακοποιού- σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της απάτης, των ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων, του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Ο 60χρονος γενικός γιατρός προέβη σε περίπου 2.500 συνταγογραφήσεις, που αφορούν 900 ασθενείς και 10.000 ιατρικά σκευάσματα, οι οποίες εκτελούνταν κατά βάση σε δύο φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Ο συνταξιούχος ιατρικός επισκέπτης προμήθευε τον γιατρό με ΑΜΚΑ ασθενών και έπαιρνε τα σκευάσματα από τα «συνεργαζόμενα» φαρμακεία. Στην κατοχή του βρέθηκαν φάρμακα διαφόρων τύπων, ενώ δεν αποκλείεται κάποια από τα σκευάσματα να μην παραλήφθηκαν.

Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι τα μέλη του κυκλώματος συνεργάζονταν τουλάχιστον από το τέλος του 2013, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της παράνομης δράσης του κυκλώματος.

"Εθνος"