Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Υπόθεση νεκροφάνειας στη Θεσσαλονίκη; Την απάντηση θα δώσει ο ιατροδικαστής

Σε... θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση που είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας στη Θεσσαλονίκη μετά τις καταγγελίες των συγγενών μιας 49χρονης γυναίκας, σύμφωνα με τις οποίες η άτυχη γυναίκα θάφτηκε ζωντανή με αποτέλεσμα να βρει βασανιστικό θάνατο από ασφυξία μέσα στο φέρετρο. Όπως υποστηρίζουν συγγενείς της, η άτυχη γυναίκα ξύπνησε από το κώμα που είχε περιέλθει, αλλά πέθανε από… ασφυξία μέσα στον τάφο, λίγη ώρα μετά την κηδεία της χθες, Πέμπτη, στο νεκροταφείο της Περαίας.

Αφού αποχώρησαν και οι τελευταίοι συγγενείς από τον τάφο, λίγη ώρα αργότερα κάτοικοι της περιοχής, αλλά και δύο νεαροί, άκουσαν μια γυναικεία φωνή να καλεί σε βοήθεια, μέσα από τα έγκατα της γης! Κάποιοι είπαν ότι άκουσαν μία φωνή που έλεγε: «Βοήθεια, σώστε με!». Την ίδια ώρα κι ο νεκροθάφτης ισχυρίστηκε ότι άκουσε χτυπήματα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία εκταφής. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε ήταν ήδη πολύ αργά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η γυναίκα ίσως είχε νεκροφάνεια, ίσως έπεσε σε κώμα και έγινε λάθος διάγνωση με αποτέλεσμα την τραγική τηε κατάληξη.

Το συγκλονιστικό είναι ότι όπως καταγγέλλεται, όταν ξέθαψαν τη 49χρονη είδαν ότι τα χέρια της βρίσκονταν σε διαφορετική θέση από εκείνη της ταφής, ενώ τα μάτια της ήταν ανοιχτά. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ενώ οι συγγενείς της καταγγέλλουν τους γιατρούς του ιδιωτικού θεραπευτηρίου και αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Γιατρός του ΕΚΑΒ: Η 49χρονη ήταν νεκρή - Αυτό δεν μπορεί να έχει συμβεί

Από την άλλη, σύμφωνα με την κυρία Χρυσή Ματσικούδη, γιατρό του ΕΚΑΒ, που έφτασε στο σημείο και εξέτασε τη σορό της γυναίκας, η 45χρονη είχε νεκρική ακαμψία. Όπως είπε μιλώντας στο Mega «αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Εγώ δεν το πιστεύω. Η γυναίκα ήταν καρκινοπαθής τελικού σταδίου. Την περιμέναμε να πεθάνει. Ο θάνατός της πιστοποιήθηκε στο νοσοκομείο. Οι ιατροδικαστές θα πουν τι έχει συμβεί».

Σύμφωνα με την προσωπική της άποψη, η εκδοχή της νεκροφάνειας δεν μπορεί να έχει συμβεί στη συγκεκριμένη περίπτωση. «Δεν μπορεί άνθρωπος με νεκρική ακαμψία να φώναζε και να χτυπούσε το φέρετρο» είπε η γιατρός του ΕΚΑΒ τονίζοντας την ίδια ώρα πως δεν αμφισβητεί τα παιδιά που κατήγγειλαν ότι άκουσαν την άτυχη 49χρονη να καλεί σε βοήθεια από τον τάφο της.

Η απάντηση στις ιατροδικαστικές εξετάσεις

Η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσει τώρα την απάντηση στο μυστήριο με την ανατριχιαστική αυτή υπόθεση. Ήταν νεκρή γυναίκα ή θάφτηκε τελικά ζωντανή; Εάν βρεθούν ίχνη στο σώμα της γυναίκας που να παραπέμπουν σε ασφυξία, τότε θα μιλάμε για μία υπόθεση πραγματικά συγκλονιστική.

protothema.gr