Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 250 νέοι από όλη την Ευρώπη συζητούν για την ΕΕ

Διακόσιοι πενήντα νέοι από 27 χώρες της Ευρώπης θα βρεθούν από την Κυριακή έως και τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική, για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 5ου Διεθνούς Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας (ΕΚΝΕ), που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «Θεσσαλονίκης: Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014».
Νέοι και νέες, ηλικίας έως 25 ετών, από κάθε γωνιά της Ευρώπης θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μερικά από τα πιο καίρια ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως η ανεργία, η μετανάστευση, η ξενοφοβία και ο εξτρεμισμός.
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα τη Θεσσαλονίκη, το οποίο λειτουργεί από το 1992 ανεξάρτητα από θρησκευτικά και κομματικά συμφέροντα. Στις δράσεις μας οι νέοι Ευρωπαίοι εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους και καλούνται να πάρουν θέση πάνω σε επίκαιρα θέματα», επισήμανε η 20χρονη πρόεδρος του ΕΚΝΕ Ευανθία Κασιώρα.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η συνάντηση των νέων υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Νέοι σχεδόν από όλες τις χώρες της Ευρώπης θα συμμετάσχουν σε αυτή τη διοργάνωση. Εκτός όμως από δουλειά θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και την πόλη μας και στη συνέχεια να μεταφέρουν στους φίλους τους πόσο φιλόξενη και φιλική είναι η Θεσσαλονίκη. Η φωνή των νέων θα ακουστεί μακριά», είπε από την πλευρά του ο συντονιστής της «Θεσσαλονίκης: Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014» Μπάμπης Παπαϊωάννου.
Το 5ο Διεθνές Φόρουμ θα φιλοξενηθεί σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε δεκατέσσερις κοινοβουλευτικές επιτροπές, καθεμία από τις οποίες θα ασχοληθεί με ένα διαφορετικό θέμα. Τα ψηφίσματα των επιτροπών θα αποσταλούν στους αντίστοιχους αρμόδιους ευρωβουλευτές ως προτάσεις των νέων της Ευρώπης.

"Μ"