Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Κολυμβητικός αγώνας 10 χιλιομέτρων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου «Η Βουρβουρού» σε συνεργασία με συλλόγους της περιοχής διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά τον κολυμβητικό αγώνα απόστασης 10 χιλιομέτρων «Περίπλους Διαπόρου Νήσου» την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης, που τείνει να γίνει θεσμός, είναι «Κρατάμε τις θάλασσές μας καθαρές».
Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν θα ξεκινήσουν από την ακτή Μπάρα της Βουρβουρούς, θα περιπλεύσουν το νησί Διάπορος και, αφού διανύσουν συνολική απόσταση 10 χιλιομέτρων, θα τερματίσουν στην παραλία της Βουρβουρούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι πρόκειται για μία διαδρομή που περνά από μαγευτικές παραλίες και καταγάλανα νερά.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα οι αθλητές θα συνοδεύονται από σκάφη ασφαλείας. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα περιοριστεί αυστηρά στους 20, για να μπορεί να προσφερθεί το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας. Για το λόγο αυτό κρίθηκε επίσης σκόπιμο να τεθεί ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή κάθε αθλητή να έχει τουλάχιστον έναν τερματισμό σε κολυμβητικό αγώνα 5 χλμ.
Για να διασφαλιστεί ακόμη περισσότερο η ασφάλεια των αθλητών, ο καθένας τους θα συνοδεύεται από ξεχωριστή βάρκα, στην οποία υπάρχει δυνατότητα να βρίσκεται ένας συνοδός της επιλογής του. Εθελοντές οι οποίοι θέλουν να συνοδεύσουν αθλητές στον αγώνα με τη βάρκα-σκάφος τους μπορούν να αποστέλλουν με email στο vourvourou@yahoo.gr τα έγγραφά τους (άδεια και ταυτότητα για βάρκα-άδεια, δίπλωμα και ασφάλεια για ταχύπλοο).
Σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής υπερβούν τις 20, θα συνεκτιμηθούν κριτήρια, όπως οι διακρίσεις σε κολυμβητικούς διαγωνισμούς, η εντοπιότητα και η εθνικότητα (με την έννοια της προώθησης ενός διεθνούς χαρακτήρα του αγώνα) κατά βούληση της οργανωτικής επιτροπής, η οποία θα κάνει και την τελική επιλογή των συμμετεχόντων.
Για να λάβουν συμμετοχή οι αθλητές, πρέπει να κατεβάσουν την αίτηση που θα βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ai-nikolas.gr/index.php/2012-02-24-09-42-32/32-2012-07-19-23-14-48 και να την αποστείλουν συμπληρωμένη με email στη διεύθυνση vourvourou@yahoo.gr μέχρι τις 24 Αυγούστου.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι υγιείς, πράγμα που οφείλουν να πιστοποιήσουν με πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση ιατρού, η οποία θα προσκομιστεί κατά την ημέρα του αγώνα στην οργανωτική επιτροπή. Για περαιτέρω πληροφορίες όσον αφορά τη συμμετοχή στον αγώνα ή την εθελοντική προσφορά για τη διεξαγωγή του οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Πολιτιστικό Σύλλογο στο ανωτέρω email ή στο τηλ. 6978039987.

"Μ"