Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Πιο αυστηρό το πλαίσιο για τις αναβολές στον στρατό

«Ψαλίδι» στις αναβολές σπουδών από τα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και πιο αυστηρό σύστημα αναβολών για λόγους υγείας προβλέπει το νέο στρατολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.

Στο ίδιο νομοσχέδιο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για λόγους «ισονομίας» καταργούνται τα προνόμια για τους ανυπότακτους «αντιρρησίες συνείδησης» καθώς και των ποδοσφαιριστών που έχουν συμβόλαια με ομάδες του εξωτερικού.

Ωστόσο, σύμφωνα με το «Έθνος» δίνονται διευκολύνσεις στην αναβολή κατάταξης λόγω υπηρετούντος αδελφού.

Πιο συγκεκριμένα, κάποιες από τις αλλαγές:

Σπουδαστές Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Παρέχεται η δυνατότητα χορήγησης αναβολής κατάταξης για λόγους σπουδών, στους σπουδαστές Κολεγίων

Ελαττώνεται το όριο ηλικίας για τη χορηγούμενη, στους σπουδαστές των ΚΕΜΕ, αναβολή από το εικοστό όγδοο στο 26ο έτος της ηλικίας.

Αναβολή κατάταξης λόγω υπηρετούντος αδελφού

Στην περίπτωση που δύο αδέρφια καλούνται ταυτόχρονα στις Ένοπλες Δυνάμεις για εκπλήρωση στρατιωτικής υποχρέωσης, πλέον παρέχεται η δυνατότητα να επιλέγουν ανεξαρτήτως ηλικίας το ποιος θα καταταγεί.

Αδυναμία μετακίνησης για λόγους υγεία


Διευρύνεται το χρονικό διάστημα ενός του οποίου εξετάζονται οι στρατεύσιμοι που αδυνατούν να μετακινηθούν για κατάταξη για λόγους υγείας.

Ανυπότακτοι

Οι ανυπότακτοι θα μπορούν να διακόπτουν την ανυποταξία τους σε οποιαδήποτε στρατιωτική αρχή και όχι μόνο στις Στρατολογικές Υπηρεσίες και στις Στρατιωτικές Δικαστικές Αρχές, όπως ισχύει σήμερα.


newsbomb