Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Σύγχρονη Μήδεια άφησε το παιδί της να πεθάνει


Σύγχρονη Μήδεια έγινε 37χρονη στη Θεσσαλονίκη, η οποία κατηγορείται ότι άφησε να πεθάνει το νεογέννητο βρέφος της, για να μην αποκαλυφτεί στον 61χρονο σύζυγό της ότι είχε μείνει έγκυος.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Η γυναίκα αμέσως μετά τη γέννα είπε ότι τύλιξε το παιδί μέσα σε σακούλες και το έβαλε στην ντουλάπα του σπιτιού όπου έχασε τη ζωή του, ενώ δύο ημέρες αργότερα το πέταξε στα σκουπίδια, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία.
Η τραγική ιστορία με θύμα το νεογέννητο κοριτσάκι αποκαλύφτηκε το βράδυ της Πέμπτης στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο, όπου η 37χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο, επειδή είχε επιπλοκές από τη λοχεία. Οι αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας ενημερώθηκαν από το νοσοκομείο ότι η γυναίκα είχε ενδείξεις πρόσφατου τοκετού.
Στην εξέτασή της από αστυνομικούς, όπως ανακοινώθηκε χθες, ομολόγησε πως είχε γεννήσει το περασμένο Σάββατο μέσα στην τουαλέτα του διαμερίσματος όπου έμενε με τον 61χρονο σύζυγό της στην οδό Αλκμήνης στην περιοχή Χαριλάου, χωρίς όμως να του αποκαλύψει ποτέ ότι ήταν έγκυος. Σύμφωνα με τη δικογραφία για τα αδικήματα της παιδοκτονίας και περιύβρισης νεκρού που σχηματίστηκε σε βάρος της, μετά τη γέννα τύλιξε το βρέφος με δύο σακούλες και το άφησε αβοήθητο μέσα στην ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας, όπου όπως φαίνεται το νεογέννητο έχασε τη ζωή του.
Η γυναίκα κατηγορείται ότι δύο μέρες αργότερα, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, πήρε το νεκρό παιδί και το πέταξε στα σκουπίδια, για να μη γίνει αντιληπτή από τον 61χρονο. Πληροφορίες αναφέρουν πως η 37χρονη επέμεινε, μιλώντας στους αστυνομικούς, πως ήθελε να κρύψει την εγκυμοσύνη από τον 61χρονο, ο οποίος στην κατάθεσή του επιβεβαίωσε πως δεν γνώριζε τίποτε. Μάλιστα οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως όταν διαπίστωσε ο άντρας την αύξηση του βάρους της, εκείνη του απάντησε ότι το τελευταίο διάστημα έτρωγε περισσότερο…

ΕΡΕΥΝΕΣ
Οι αστυνομικοί αμέσως μετά την αποκάλυψη της παιδοκτονίας έκαναν έρευνες από το βράδυ της Πέμπτης σε όλους τους κάδους απορριμμάτων στην περιοχή της οδού Αλκμήνης, όμως θεωρήθηκε απίθανο να εντοπιστεί οποιοδήποτε ίχνος του νεκρού παιδιού και να επιβεβαιωθεί ο τρόπος θανάτου του, όπως εμφανίζεται να τον περιέγραψε η 37χρονη. Άλλωστε από τη συγκεκριμένη περιοχή η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται δύο φορές την ημέρα.
Οι έρευνες συνεχίστηκαν από χθες το πρωί και στον ΧΥΤΑ Μαυρορράχης, χωρίς όμως και εκεί να βρεθεί ίχνος της σορού. Άλλωστε, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αστυνομία, καθημερινά στον ΧΥΤΑ φτάνουν 300 τόνοι σκουπιδιών, οι οποίοι αμέσως επικαλύπτονται με χώμα.
Πάντως και κάτοικοι της οδού Αλκμήνης που γνώριζαν το ζευγάρι δεν αντιλήφτηκαν οτιδήποτε, ούτε με την εγκυμοσύνη της. Ο 61χρονος με την 37χρονη ζούσαν μαζί τα τελευταία οκτώ χρόνια και δεν είχαν αποκτήσει παιδιά.
Η γυναίκα μέχρι χθες εξακολουθούσε να νοσηλεύεται στο “Ιπποκράτειο”, χωρίς να αντιμετωπίζει κίνδυνο με τη ζωή της, όπως επιβεβαιώθηκε από το νοσοκομείο. Σχετικά με την ποινική διαδικασία, η δικογραφία θα σταλεί άμεσα στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο και μετά την παραπομπή της υπόθεσης σε ανακριτή θα κριθεί εάν εκδοθεί ή όχι ένταλμα σύλληψης σε βάρος της.