Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

H Ikea παρουσιάζει το ηλεκτρικό της ποδήλατο – Folkvänlig

H Ikea είναι μια εταιρεία που προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο που διακοσμούμε το σπίτι μας, που καταναλώνουμε, που τρώμε, που φωτίζουμε το χώρο μας.

Τώρα, ο σουηδικός κολοσσός επιχειρεί να αλλάξει και τον τρόπο που μετακινούμαστε με το ηλεκτρικό ποδήλατο Folkvänlig, το οποίο θα κοστίσει γύρω στα 740 Ευρώ ή ακόμα λιγότερα για τα μέλη του Ikea Family.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο -που θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Αυστρία- περιλαμβάνει έξι επιλογές οδήγησης και έχει αυτονομία από 60 ως 70 χιλιόμετρα*, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να εξυπηρετήσει τους χρήστες του για μεγαλύτερες αποστάσεις.

Ο σκελετός από χάλυβα και αλουμίνιο θα παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις, για άνδρες και γυναίκες, και έχει βάρος 27 κιλά.

Ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας ιόντων-λιθίουείναι πέντε ως έξι ώρες

Η ονομασία του ποδηλάτου (Folkvänlig) είναι σύνθετη και μεταφράζεται ως “Φιλικό στους ανθρώπους”, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα μπορούμε να το συναρμολογήσουμε μόνοι τους.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την επόμενη χώρα όπου θα λανσάρει το προϊόν της.

Μια τελευταία επισήμανση: η Ikea φιλοδοξεί να τροφοδοτήσει τα καταστήματά της εξολοκλήρου μεανανεώσιμη ενέργεια, οπότε το ηλεκτρικό ποδήλατο δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση. Εμπίπτει στο ίδιο σχέδιο χάραξης μιας αειφόρου εταιρικής στρατηγικής.

*εκ παραδρομής είχε γραφτεί ταχύτητα

econews