Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Γυναίκες διακινούσαν χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων σε λαϊκές αγορές

Η μια μετά την άλλη έπεσαν στα χέρια των ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) τρεις γυναίκες που διακινούσαν λαθραία πακέτα σε λαϊκές αγορές. Οι αστυνομικοί ακολουθούσαν τα ίχνη τους από το Κιλκίς, ώσπου τις βρήκαν στη Θεσσαλονίκη να έχουν στήσει πάγκο και να πωλούν 30 πακέτα σε έναν 56χρονο ο οποίος συνελήφθη μαζί τους!
Αρχικά εντοπίστηκαν μια 49χρονη και μια 53χρονη που είχαν πάνω στον πάγκο 369 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και στη συνέχεια μια 56χρονη συνεργός τους που είχε μαζί της άλλα 190 λαθραία πακέτα. Οι τρεις γυναίκες, που είχαν ήδη βγάλει 771,55 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν, παρελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας Κιλκίς που διενεργούν την προανάκριση.
Στη συνέχεια, έγινε έρευνα σε μια αποθήκη από την οποία οι κατηγορούμενες για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας δράστιδες προμηθεύονταν τα λαθραία τσιγάρα και βρέθηκαν άλλα 2.830 πακέτα χωρίς την ειδική ταινία! Τα συνολικά 3.419 πακέτα κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Ά Τελωνείο Θεσσαλονίκης για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών.

prototnema.gr