Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Αδρανείς για δεκαετίες παρακαταθήκες πολλών εκατομμυρίων


Συσσωρευμένες παρακαταθήκες που παρέμειναν αδρανείς για δεκαετίες ανακάλυψε εξάμηνη έρευνα


Συσσωρευμένες παρακαταθήκες που παρέμειναν αδρανείς για δεκαετίες ανακάλυψε εξάμηνη έρευνα που διενήργησαν το υπουργείο Οικονομικών και η Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η ειδική ομάδα εργασίας προχώρησε με μεθοδικό τρόπο στην συστηματική έρευνα και καταγραφή των συσσωρευμένων παρακαταθηκών και συνέταξε προτάσεις για την αξιοποίηση των ευρημάτων της καθώς επίσης και για τα μέσα, τους τρόπους και τους ανθρώπινους πόρους που θα απαιτηθούν προκειμένου αυτή να καταστεί εφικτή.

Μεταξύ άλλων η ομάδα εργασίας προχώρησε στην καταμέτρηση και στην καταγραφή των υφιστάμενων αυτούσιων και χρηματικών παρακαταθηκών στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των γραπτών παραστατικών και των υπαρχόντων αντικειμένων.

Η ίδια έρευνα επεκτάθηκε στον τρόπο φύλαξης και κράτησης των παρακαταθηκών, στον διαχωρισμό τους σε κατηγορίες (τιμαλφή, αξίες, αξιόγραφα κλπ), αλλά και στην εξέταση του νομικού καθεστώτος που διέπει τις αυτούσιες παρακαταθήκες και των δυνατοτήτων αξιοποίησης τους.

Τα αναλυτικά στοιχεία θα παρουσιασθούν σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

news.gr