Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Βραδιά ελληνοσερβικής φιλίας στον Σταυρό

Οι χορωδίες του δήμου Βόλβης και του Βελιγραδίου τραγουδούν μαζί για τα 100 χρόνια της φιλίας Ελλήνων και Σέρβων


Αφιερωμένη στη μνήμη των χιλιάδων Σέρβων που άφησαν τη ζωή τους στα πεδία μαχών της Μακεδονίας πριν από 100 χρόνια στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι η εκδήλωση που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης, το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, στις 21.30 το βράδυ στο Αμφιθέατρο Σταυρού.

Η Μικτή Χορωδία της Μουσικής Σχολής του δήμου Βόλβης, μαζί με την Αντρική χορωδία Βελιγραδίου (του γνωστού συνθέτη Goran Brecovic) έχουν ετοιμάσει μια μοναδική βραδιά γεμάτη συγκίνηση και μουσικές μνήμες από τους δυο λαούς.
Μαζί με τη μουσική αφηγητές, συνοδεία οπτικοακουστικού θεάματος, θα ξαναζωντανέψουν μέσα στο διάβα του χρόνου, τα 100 αυτά χρόνια της ελληνοσερβικής φιλίας, με παρουσίαση και στις δυο γλώσσες, ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν και οι πολυπληθείς Σέρβοι τουρίστες που παραθερίζουν και αυτή την περίοδο στις ακτές του δήμου Βόλβης.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Βόλβης διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Σερβία, καθώς βρίσκεται σε στάδιο αδελφοποίησης με τον δήμο του Κρούσεβατς. Στενή συνεργασία έχει και με το δήμο του Νις, όπου φέτος μάλιστα τραγούδησε η Χορωδία του δήμου Βόλβης σε ειδική συναυλία.

Την εκδήλωση του Σαββάτου στο Αμφιθέατρο Σταυρού έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν και οι διπλωματικές αρχές της Σερβίας στην Ελλάδα.