Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο χρυσαυγίτης, Μιχάλης Αρβανίτης

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο χρυσαυγίτης βουλευτής, Μιχάλης Αρβανίτης, που κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.
Συγκεκριμένα του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης συμμετοχής του σε εκδηλώσεις της ΧΑ σε όλη την επικράτεια και εκτός αυτής παρά μόνο εντός του κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής δε θέλησε να μιλήσει και άσκησε ενώπιον των ανακριτριών το δικαίωμα της σιωπής. Φέρεται να αρκέστηκε σε δήλωση ότι ο ίδιος είναι εκλεγμένος βουλευτής και όχι μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για πρωτοφανή περιοριστικό όρο για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά.

Σε δηλώσεις τους μετά το τέλος της απολογίας, τόσο ο κ. Αρβανίτης, όσο και ο Ηλίας Κασιδιάρης έκαναν λόγο για προσπάθεια φίμωσης των βουλευτών του κόμματος ενώ ο κ. Κασιδιάρης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να μη θεωρείται ύποπτος φυγής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που απολογήθηκε χθες για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, και να θεωρείται ύποπτος φγυγής τόσο ο Μιχάλης Αρβανίτης όσο και άλλα στελέχη και βουλευτές της ΧΑ που απολογήθηκαν στις ανακρίτριες.

protothema.gr