Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό καίνε περισσότερες θερμίδες

Έχουν πολύ καλύτερο έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα τους


Οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό καίνε περισσότερες θερμίδες και να έχουν αυστηρότερο έλεγχο του σακχάρου τους στο αίμα σε σύγκριση με εκείνους που δεν τρώνε , σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Bath επιστράτευσαν άτομα ηλικίας μεταξύ 21 και 60 ετών, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, από τις οποίες η μία έτρωγε πρωινό κάθε μέρα επί 6 εβδομάδες ενώ η άλλη όχι. Οι ερευνητές στην συνέχεια εξέτασαν την επίδραση του πρωινού στο ενεργειακό ισοζύγιο, από όπου διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έτρωγαν πρωινό μέχρι τις 11:00 έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν έτρωγαν. Η ομάδα νηστείας δεν καταναλώνε καθόλου θερμίδες μέχρι τις 24:00 κάθε μέρα, ενώ η ομάδα που έτρωγε πρωινό κατανάλωνε 700 θερμίδες πριν από 11:00 το πρωί –και 350 μέσα στις επόμενες δύο ώρες μετά το ξύπνημα.
Ωστόσο εκείνοι που έτρωγαν πρωινό παρουσίασαν μικρή διαφορά στο μέγεθος των μερίδων που κατανάλωναν όλη την υπόλοιπη μέρα ή μικρή αλλαγή μεταβολισμό τους. Αλλά φάνηκε ότι δαπανούσαν περισσότερη ενέργεια - περίπου 442 θερμίδες - κυρίως το πρωί μετά το φαγητό, και καθώς η μέρα προχωρούσε, εκείνοι που έτρωγαν πρωινό παρουσίασαν καλύτερο έλεγχο του σακχάρου τους στο αίμα σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν.
"Το κύριο εύρημα της μελέτης μας είναι ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό καίνε περισσότερες θερμίδες," ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Τζέιμς Μπαθ και προσέθεσε ότι "οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο μειωμένο τσιμπολόγημα και την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού, αλλά στην πραγματικότητα αυτό οφείλεται στην κινητικότητα, καθώς όσοι τρώνε πρωινό είναι πιο δραστήριοι".

news.gr