Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Κλέφτες μετάλλων έδεσαν και φίμωσαν 83χρονο

Δύο ανήλικοι και ένας 28χρονος συνελήφθησαν για το άγριο έγκλημα με θύμα 83χρονο που συγκλόνισε πριν 15 ημέρες το Γαρέφι Πέλλας.


Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Ο άτυχος γέροντας βρέθηκε φιμωμένος στο κρεβάτι του, έχοντας χάσει τη ζωή του από ασφυξία, ενώ η λεία των δραστών ήταν... 50 ευρώ.
Ο 83χρονος βρέθηκε νεκρός από την αδελφή του, η οποία ανά διήμερο τον επισκεπτόταν για να του φέρει φαγητό. Ζούσε μόνος του, δεν είχε άλλους στενούς συγγενείς στο Γαρέφι Πέλλας και φαίνεται πως ένιωθε ασφάλεια, καθώς ποτέ του δεν κλείδωνε την πόρτα του σπιτιού. Άλλωστε δεν είχε και χρήματα να κρύψει, καθώς, σύμφωνα με την αδελφή του, δεν είχε φτάσει η μέρα που θα εισέπραττε τη μηνιαία σύνταξή του.
Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Έδεσσας κατέληξαν ότι πρόκειται για ληστεία βλέποντας αναστατωμένο το σπίτι του 83χρονου, ενώ προσανατολίστηκαν αμέσως σε ομάδες που κλέβουν παλιά μέταλλα, καθώς -εκτός του ποσού των 50 ευρώ που έλειπε από το σπίτι του ηλικιωμένου- οι δράστες πήραν ένα γεωργικό μηχάνημα χειρός και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, με σκοπό να τα προωθήσουν σε μάντρες.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών, οι ανήλικοι και ο νεαρός κατηγορούνται ότι μπήκαν στο σπίτι με σκοπό να κλέψουν μέταλλα, γνωρίζοντας ότι ο ηλικιωμένος συγκέντρωνε πολλά παλιά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και ένα παλιό πιστόλι που βρήκαν. Όπως φαίνεται, δεν περίμεναν να τον βρουν μέσα και όταν τον είδαν ο 28χρονος κατηγορείται ότι ανέλαβε να τον ακινητοποιήσει με μία κουβέρτα στο πρόσωπο και στη συνέχεια τον έδεσε χειροπόδαρα με καλώδιο, σύμφωνα με τις κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.
Πριν την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί για διακεκριμένες κλοπές και ειδικότερα ότι προσπάθησαν να πάρουν από αποθήκη 49χρονου στο Γαρέφι ένα μηχάνημα, όμως έγιναν αντιληπτοί και εξαφανίστηκαν. Όταν εντοπίστηκαν, πριν πέντε ημέρες, εκτός του μηχανήματος βρέθηκαν και άλλα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία επιβεβαιώθηκε ότι προήλθαν από το σπίτι του 83χρονου.