Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στο Βόρειο Αιγαίο - Δεν ανησυχούν οι ειδικοί του ΑΠΘ


Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:10 στο Βόρειο Αιγαίο, σε θαλάσσιο χώρο 41 χλμ ανατολικά του Παλιουρίου Κασσάνδρας.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 41 χλμ ανατολικά του Παλιουρίου Κασσάνδρας και 141 χλμ νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, σε θαλάσσια περιοχή νότια της Σιθωνίας στη Χαλκιδική. Το εστιακό του βάθος του σεισμού ήταν στα 12,5 χλμ.

Από το σεισμό δεν αναφέρθηκαν προβλήματα, σύμφωνα με ενημέρωση των τοπικών Αρχών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γεωφυσικός του Εργαστηρίου, Ηλίας Φίκος, σημείωσε ότι ο σεισμός εντάσσεται στη φυσιολογική δραστηριότητα της τάφρου του Βορείου Αιγαίου και δεν εμπνέει, μέχρι στιγμής, κάποια ανησυχία, ωστόσο, παρακολουθείται η εξέλιξη του φαινομένου.

Είναι η δεύτερη δόνηση που σημειώνεται στην ευρύτερη περιοχή, μέσα σε λίγες ώρες.

Είχε προηγηθεί ο σεισμός των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το μεσημέρι της Παρασκευής στις Σποράδες. Η δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση μέχρι και το λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών ανέφερε ότι η δόνηση σημειώθηκε στις 15.21, με επίκεντρο μεταξύ της Σκοπέλου και της Αλλονήσου και εστιακό βάθος περίπου στα 5 χλμ.

"Εθνος"