Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Παράταση και νέες προθεσμίες μέχρι 15 – 20 Ιουλίου στις φορολογικές δηλώσεις

- Δείτε πως θα καθοριστούν οι νέες ημερομηνίες για την υποβολή των δηλώσεων
- Ακόμη δεν έχουν κάνει δήλωση περίπου 2.000.000 Έλληνες
- Φωτιά η εφορία τα χρέη έχουν φτάσει πάνω από 66δισεκατομμύριαΑκόμη 2.000.000 Έλληνες δεν έχουν υποβάλλει τη δήλωσή τους. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες εκείνοι που μπαίνουν στο σύστιμα, βλέπουν ποιοι είναι οι φόροι που τους αναλογούν και τελικά δεν υποβάλλουν τη δήλωση.

Ωστόσο όσο και να καθυστερήσει κανείς η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Έτσι για να μην υπάρξει πρόβλημα το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων.


Με το παλιό σύστημα θα υπολογιστεί η παράταση στις δηλώσεις

Η παράταση θα γίνει με βάση το παλιό σύστημα. Σύμφωνα με την Ημερησία το TAXIS τις τελευταίες ημέρες προχωρά στην εφαρμογή της παλιάς συνταγής της θέσπισης καταληκτικών προθεσμιών υποβολής της φορολογικής δήλωσης με βάση το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου. Ετσι η παράταση που δίνεται αναμένεται να είναι έως τις 15 ή και 20 Ιουλίου. Ωστόσο, κάθε δύο ημέρες θα λήγει και η προθεσμία για ένα ψηφίο Αριθμού Φορολογικού Μητρώου.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 3,5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και από αυτές που έχουν εκκαθαριστεί προκύπτει ότι τέσσερις στους δέκα φορολογούμενους πληρώνουν έξτρα φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2013, ενώ μόνο δύο στους δέκα έχουν επιστροφή φόρου.


Βόμβα τα χρέη, ξεπέρασαν τα 66 δισεκατομμύρια

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών έχουν φτάσει πλέον στα 66,37 δις. ευρώ καθώς μέσα στους πρώτους μήνες του 2014 αυξήθηκαν κατά 5,2 δις ευρώ επιβεβαιώνοντας την αδυναμία των φορολογούμενων να πληρώσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Μάιο προστέθηκαν στους απλήρωτους φόρους άλλα 873 εκατ. ευρώ. Ετσι, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το Μάιο το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων προς το δημόσιο διαμορφώθηκε στα 66,370 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 65,969 που ήταν τον Απρίλιο.

newsit