Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Μήνυμα σε όλους

ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ
Αποδέκτες πολλαπλών μηνυμάτων είναι οι ηγεσίες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Από τις κάλπες των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε νικητής, αλλά με ποσοστό που δεν συνιστά απειλή για τη σταθερότητα. Ο Αντ. Σαμαράς ξεκινά τον σχεδιασμό για να τεθούν σε λειτουργία διαδικασίες που θα επιτρέψουν την ταχύτερη έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια.

Μηνύματα για όλους έκρυβαν οι κάλπες των ευρωεκλογών, καθώς οι πολίτες στην πιο βαθιά στιγμή της κρίσης ανέδειξαν πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτοντας όμως το κάλεσμά του για κυβερνητική ανατροπή, μια και οι δυο κυβερνητικοί εταίροι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έστω και με απώλειες διατηρούν το προβάδισμα έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας πέτυχαν κατά το ήμισυ τον στόχο που είχαν θέσει σε αυτή τη μακρά προεκλογική περίοδο που τέθηκαν εκβιαστικά διλήμματα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουσιαστικά θέλησε με μια κατά μέτωπο γενικευμένη επίθεση να θέσει σε αμφισβήτηση τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης και να δρομολογήσει εθνικές εκλογές με βασικό σύνθημα «Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν».


"Εθνος"