Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Ο 36χρονος τερματοφύλακας της ποδοσφαιρικής ομάδας Moleque Travesso, Αλεχάντρε Τολέδο, ετοιμάζεται να αποκρούσει τη μπάλα, κατά τη διάρκεια ενός ερασιτεχνικού αγώνα εναντίον της ομάδας Jardim Regina Pirituba, στο γήπεδο Pirituba στο Σάο Πάολο. Ο Τολέδο ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, όμως το 1996 τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι σε ατύχημα με μοτοσικλέτα και τον επόμενο χρόνο αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ακρωτηριασμό. Παρά τον τραυματισμό του, ο Τολέδο συνέχισε να παίζει ποδόσφαιρο με τους φίλους του και τώρα είναι τερματοφύλακας για την ερασιτεχνική ομάδα Moleque Travesso, συνεχίζοντας ακόμη να προκαλεί συγκίνηση στους οπαδούς του, 18 μετά το ατύχημά του.

REUTERS / SAMRANG PRING

Η αντανάκλαση ενός άντρα που προσεύχεται, φαίνεται μέσα από το παράθυρο του μνημείου Choeung Ek, όπου βρίσκονται τα κρανία χιλιάδων θυμάτων των Κόκκινων Χμερ, στα περίχωρα της Πνομ Πενχ. Στην Καμπότζη τιμάται σήμερα η εθνική Ημέρα Μνήμης για όσους χάθηκαν κατά τη διάρκεια του καθεστώτος της ριζοσπαστικής κομμουνιστικής ομάδας των Κόκκινων Χμερ, την περίοδο 1975-1979.

REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ανεβαίνει στην εξέδρα όπου βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus Defence and Space Μπερνάρντ Γκέρβερτ (αριστερά), ακολουθούμενη από τον τούρκο υπουργό Μεταφορών, Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Επικοινωνιών Λούφτι Ελβάν, για την εναρκτήρια τελετή της διεθνούς αεροπορικής έκθεσης ILA Berlin Air Show, στο Σέλτσοου, νότια του Βερολίνου. Η διεθνής αεροπορική έκθεση ILA θα διαρκέσει από τις 20 έως τις 25 Μαϊου.

REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Στρατιώτες και στρατιωτικά οχήματα έλαβαν θέσεις στο κέντρο της Μπανγκόκ και κυρίως στις περιοχές των ξενοδοχείων και των τηλεοπτικών σταθμών. Στρατιωτικό νόμο κήρυξε σήμερα ο στρατός της Ταϊλάνδης και ανέπτυξε στρατιωτικές δυνάμεις στην Μπανγκόγκ, έπειτα από πολύμηνη πολιτική κρίση και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά τις οποίες 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Δεκάδες στρατιώτες και οχήματα έχουν επίσης αναπτυχθεί σε προάστιο της πρωτεύουσας κοντά στο χώρο φιλοκυβερνητικής διαδήλωσης των «κόκκινων πουκαμίσων».

REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Μία οικογένεια μακάκων, βρίσκεται στη στέγη ενός κτηρίου στο Χουάνγκσαν, στην επαρχία Ανούι, στην Κίνα.

SOOC / Menelaos Myrillas
Το χρονοδιάγραμμα και τους όρους λειτουργίας του υποταμείου χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου ανακοίνωσαν σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Γερμανικής Επενδυτικής Τράπεζας KfW Ούλριχ Σρέντερ. Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, από το Σεπτέμβριο θα μπορούν να λάβουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) δάνεια μέσω του IfG και οι συνολικές χρηματοδοτήσεις που θα δοθούν την επόμενη επταετία μπορούν να φθάσουν έως και σε 700 εκατ. ευρώ.

REUTERS / YANNIS BEHRAKIS
Γυναίκες κλαίνε έξω από τα κατεστραμμένα σπίτια τους, μετά από επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στα περίχωρα της ανατολικής ουκρανικής πόλης Σλαβιάνσκ. Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της χώρας εναντίον των ένοπλων φιλορώσων ανταρτών στην πόλη Σλαβιάνσκ, η οποία αποτελεί προπύργιό τους.

REUTERS / YVES HERMAN
Τα αδέρφια και σκηνοθέτες Jean - Pierre (δεξιά) και Luc Dardenne (αριστερά) δίνουν ένα φιλί στην ηθοποιό Marion Cotillard ενώ ποζάρουν στους φωτογράφους, σε εκδήλωση για την παρουσίαση της ταινίας «Deux jours, une nuit», στο 67ο φεστιβάλ ταινιών των Καννών.

Reuters / JASON REED

Κόσμος ανεβαίνει στη γέφυρα στο λιμάνι του Σίδνεϊ, φορώντας γιλέκα που φωτίζονται, πριν την έναρξη του φεστιβάλ φωτισμού και μουσικής Vivid Sydney. Στις 23 Μαΐου, και για τις επόμενες 18 ημέρες, το Σίδνεϊ θα φωτίζεται κάθε βράδυ, ως μέρος του φεστιβάλ Vivid Sydney, συνδυάζοντας υπαίθρια γλυπτά φωτισμού και εγκαταστάσεις σε όλη την πόλη, σε μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της βιομηχανίας ήχου και φωτισμού.

REUTERS / DADO RUVIC

Μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης ξεκουράζονται κοντά σε ένα σπίτι που περιβάλλεται από ορυχεία, σε μια περιοχή κοντά στο ποτάμι Βόσναστην πόλη Βισόκο. Ημέρα πένθους στη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στις καταστροφικές πλημμύρες είναι η Τρίτη στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, με απόφαση των κυβερνήσεων των δύο οντοτήτων. Πάνω από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της χώρας (δηλαδή το 1/4 του πληθυσμού) έχουν πληγεί από τις χειρότερες πλημμύρες του τελευταίου αιώνα στα Βαλκάνια, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.

REUTERS / GRIGORY DUKOR

Επιβατική αμαξοστοιχία που κατευθυνόταν προς την Μολδαβία συγκρούσθηκε κοντά στη Μόσχα με φορτηγό τρένο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και να τραυματισθούν 15, δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων. Σύμφωνα με την αστυνομία, δυο βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν. Η σύγκρουση σημειώθηκε κοντά στην πόλη Ναροφομίνσκ, 55 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας. Τα αίτια της σύγκρουσης παραμένουν άγνωστα.

REUTERS / ALY SONG

Ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και ο ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ (πίσω), κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στη Σαγκάη, ενόψει της 4ης συνόδου κορυφής για την περιφερειακή ασφάλεια στην Ασία. Η Κίνα και η Ρωσία απέτυχαν να υπογράψουν συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου αξίας 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο συμφώνησαν σε κοινή θέση για το ζήτημα της Ουκρανίας. Η συμφωνία δεν υπεγράφη, μολονότι το Κρεμλίνο επείγεται ολοένα και περισσότερο να σφραγίσει τη συμφωνία, καθώς αντιμετωπίζει οικονομική και πολιτική απομόνωση στη Δύση λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

"Ναυτεμπορική"