Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ BOEING. Δύο νέα ηχητικά σήματα «άκουσαν» οι Αυστραλοί

Σήματα που ενδέχεται να προέρχονται από το «μαύρο κουτί» του εξαφανισμένου αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών κατέγραψε αυστραλιανό πλοίο, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας, λίγο πριν ατονήσει το σήμα λόγω της παρέλευσης των 30 ημερών αντοχής της μπαταρίας.

Η φρεγάτα Ocean Shield της αυστραλιανής Άμυνας «έπιασε» δύο φορές το σήμα, το ένα από τα δύο για πάνω από δύο ώρες.

Ο πτέραρχος εν αποστρατεία Άνγκους Χιούστον, ο επικεφαλής της αυστραλιανής υπηρεσίας που συντονίζει την έρευνα για τον εντοπισμό της πτήσης MH370, περιέγραψε την εξέλιξη αυτή ως «την πιο πολλά υποσχόμενη μέχρι στιγμής», ωστόσο ανέφερε ότι «δεν έχουμε εντοπίσει το αεροσκάφος, χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες».

Οπως έιπε ο Χιουστον, θα χρειαστούν λίγες ημέρες μέχρι να επιβεβαιωθεί αν αυτά τα σήματα προέρχονται από την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου με 239 επιβάτες.

Ο ανιχνευτής του πλοίο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που έχει συνδεθεί στο αυστραλιανό Ocean Shield χτενίζει μία περιοχή 300 ναυτικών μιλίων μακριά από τις προηγούμενες αναφορές ηχητικών σημάτων από το κινεζικό πλοίο Haixun 01.

Το Σάββατο το κινεζικό πλοίο ανέφερε «ένα σήμα» στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, χωρίς να είναι δυνατό να διαπιστωθεί αν συνδέεται ή όχι με το αεροσκάφος.

Η συχνότητα του σήματος ήταν 37,5 χιλιόκυκλοι το δευτερόλεπτο, ταυτόσημη με εκείνην που αναμεταδίδουν οι καταγραφείς της πτήσης.

Οι συντεταγμένες του σήματος που αναγνώρισε η συσκευή εντοπισμού του μαύρου κουτιού, την οποία ανέπτυξε το ερευνητικό κινεζικό σκάφος Haixun 01, είναι περίπου 25 βαθμοί νότιο γεωγραφικό πλάτος και 101 βαθμοί ανατολικό γεωγραφικό μήκος, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

"Εθνος"