Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Πώς θα κινηθούν αύριο τα μέσα μεταφοράς

Κανονικά Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ

Ταλαιπωρία περιμένει αύριο το επιβατικό κοινό καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας στην απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλη την ημέρα τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού. Επίσης χειρόφρενο τραβάνε οι οδηγοί των τρόλεϊ , αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μετέχουν με 24ωρη απεργία.

Τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, μιας και το προσωπικό εξακολουθεί να είναι επιστρατευμένο.

Ωστόσο, η απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών θα επηρεάσει και τα δρομολόγια του Μετρό, του οποίου οι συρμοί θα τερματίζουν στο σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Σε ό,τι αφορά τις εναέριες μετακινήσεις, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αν και αρχικά είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους ότι να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοΐδη, αποφάσισαν τελικά να μη συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Τα πλοία

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει ήδη ανακοινώσει πως θα συμμετάσχει στην 24ωρη γενική απεργία.

Η ΠΝΟ με ανακοίνωσή της έχει προειδοποιήσει ότι δεν αποκλείεται να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, αν οι ακτοπλόοι δεν υπογράψουν με τη συνομοσπονδία των ναυτικών, νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που έληξε στα τέλη του 2013.

«Η 24ωρη απεργία στις 9 Απριλίου αποτελεί συνέχεια του απεργιακού αγώνα των ναυτεργατών σε μία σκληρή αναμέτρηση με τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση που θέλουν την κατάργηση των θεμελιακών τους δικαιωμάτων στην απεργία και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΑΓΕΝ) και Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Ναυτικών (ΠΕΣ/ΝΑΤ).

Επίσης τη συμμετοχή τους, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Απριλίου, αποφάσισαν τα πληρώματα στα ρυμουλκά σκάφη.

Matrix24