Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Δημοσκόπηση Interview: Οριακό προβάδισμα Τζιτζικώστα έναντι Ιωαννίδη

Οριακό προβάδισμα του Απόστολου Τζιτζικώστα έναντι του Γιάννη Ιωαννίδη, σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου, για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο εν ενεργεία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας προηγείται με 21,4% έναντι 20,9% του Γ. Ιωαννίδη.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δέσποινα Χαραλαμπίδου (ΣΥΡΙΖΑ) με 10,8% και ακολουθούν ο Γιάννης Ζιώγας (ΚΚΕ) με 6,2%, ο Μάρκος Μπόλαρης με 5,2%, η Νιόβη Παυλίδου (ΕΛΙΑ) με 1,4%, ο Νικόλας Χρυσομάλλης (ΧΑ) με 1,1% και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος με 0,7%. «Άλλος/κανένας» δηλώνει το 10,1%, ενώ ως αναποφάσιστοι εμφανίζεται το 18,4% του δείγματος. Η κατηγορία «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ» συγκεντρώνει 3,8%.

Για τον δεύτερο γύρο, και σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου μεταξύ των δύο πρώτων υποψήφιων, προηγείται ο Απ. Τζιτζικώστας με 30,6% και ακολουθεί ο Γ. Ιωαννίδης με 27,4%. «Δεν έχω αποφασίσει» δηλώνει το 17,7% του δείγματος, και «Άκυρο/Λευκό/Δεν θα ψηφίσω» το 24,3%.


Ethnos.gr