Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Οι φωτογραφίες της ημέρας















Ένας αξιωματικός των πρώην ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας «Μπερκούτ» δείχνει το νέο του ρωσικό διαβατήριο στο ρωσικό προξενείο της Συμφερόπολης.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Αβάκοφ είχε ανακοινώσει την Τετάρτη τη διάλυση των ειδικών δυνάμεων. Το εν λόγω σώμα αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της καταστολής των διαδηλώσεων στην Ουκρανία. Μέλη του εμφανίζονταν σε φωτογραφίες να πυροβολούν τα πλήθη με πραγματικές σφαίρες.


REUTERS / STRINGER


Ένοπλοι άνδρες περιπολούν στο κέντρο της Συμφερόπολής στην Κριμαία. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε και έλαβε από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) την έγκριση για την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία.


REUTERS / STRINGER/CHINA


Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 162 τραυματίσθηκαν όταν ένοπλοι με μαχαίρια επιτέθηκαν ενάντια σε πολίτες που περίμεναν στο σιδηροδρομικό σταθμό του Κούνμινγ στη νοτιοδυτική Κίνα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία επικαλούμενα το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.


REUTERS / UMIT BEKTAS


Πολίτες μοιράζουν ψεύτικα χαρτονομίσματα του ευρώ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εναντίον του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Υποστηρικτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) σκόρπισαν σε κεντρικό δρόμο της τουρκικής πρωτεύουσας 30 εκατ. ευρώ σε ψεύτικα χαρτονομίσματα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ηχογραφημένες συνδιαλέξεις, στις οποίες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας φέρεται να μιλάει με τον γιο του και να του συστήνει να ζητήσει περισσότερα χρήματα στο πλαίσιο μιας επιχειρηματικής συμφωνίας.


EPA / IGOR KUPLJENIK


Κοινός στόχος της αριστεράς είναι να βγάλει την Ευρώπη από το βαθύ σκοτάδι του νεοφιλελευθερισμού, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (δεξιά), κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ιδρυτικό Συνέδριο της «Ενωμένης Αριστεράς» στη Σλοβενία. Όπως είπε αυτή είναι η υποχρέωση της «Ενωμένης Αριστεράς», του ΣΥΡΙΖΑ, του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων.


REUTERS / GONZALO FUENTES


Ένα μοντέλο παρουσιάζει μία δημιουργία της βρετανίδας σχεδιάστριας Vivienne Westwood από τη συλλογή της για το Φθινόπωρο/ Χειμώνα 2014-2015, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι.


ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


Κόσμος περιμένει στην ουρά για να προμηθευτεί από τους εμπόρους της Βαρβακείου αγοράς τα θαλασσινά νηστίσιμα εδέσματα για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας. Φθηνότερο περίπου κατά 4% είναι φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.


ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ


Νεαρός με το πρόσωπό του χωμένο στο γιαούρτι παίρνει μέρος στο παραδοσιακό παιχνίδι «Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού» που είχε μεγάλη συμμετοχή και πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος, στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ναυπλίου. Ένα μέρος του παιχνιδιού θέλει τα παιδιά να βουτάνε μέσα σε γιαούρτι και αφρό για να βρουν ένα γρίφο του κρυμμένου θησαυρού.


"Ναυτεμπορική"