Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ενίσχυση ρόλου Τοπικών Συμβούλων δήμου Βόλβης- Ανακοίνωση υποψηφιότητας δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα

Θεσπίζεται τακτική συνάντηση του δημάρχου Βόλβης με τους προέδρους των Δημοτικών-Τοπικών Ενοτήτων. Σε συνάντηση μαζί τους ο κ. Διαμαντής Λιάμας ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου Βόλβης στις δημοτικές εκλογές.  

Αναβαθμισμένο ρόλο αποκτούν τα Τοπικά Συμβούλια του δήμου Βόλβης, όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη που είχαν οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Ενοτήτων του δήμου Βόλβης με τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, την Τετάρτη 5 Μαρτίου.
Ο κ. Λιάμας ανακοίνωσε μια δέσμη μέτρων που αναδεικνύουν και ενισχύουν τον ρόλο των Τοπικών Συμβουλίων του δήμου Βόλβης, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών, ακόμα και στους πιο απομακρυσμένους οικισμούς:


  • Θεσμοθετείται τακτική σύσκεψη του δημάρχου Βόλβης με τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Ενοτήτων, όπου θα παρακολουθείται η πορεία των δρομολογημένων έργων και δράσεων και θα προγραμματίζονται τα νεότερα.
  • Θεσπίζεται ειδική συνεδρίαση όλων των τοπικών συμβούλων μιας ενότητας με την παρουσία των αντιδημάρχων ανά εξάμηνο, για τον προγραμματισμό/έλεγχο στρατηγικών δράσεων/έργων.
  • Προωθείται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των συνεδριάσεων αυτών μέσω της ιστοσελίδας του δήμου.
  • Καθιερώνεται μηνιαία συνάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης με τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Ενοτήτων για την πορεία εκτέλεσης και προώθησης των αποφάσεων των Δημοτικών και Τοπικών Ενοτήτων.
  • Προωθείται η άμεση ενημέρωση των Τοπικών Συμβουλίων για τα προβλήματα ή τις προτάσεις που αναφέρονται στη Γραμμή του Δημότη, ώστε να καθορίζονται οι προτεραιότητες για την αντιμετώπιση τους.

Ο δήμαρχος Βόλβης, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει στο μικρότερο κύτταρο του δήμου, που είναι τα Τοπικά Συμβούλια. Απευθυνόμενος στους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Ενοτήτων, επισήμανε ότι: «η θεσμοθέτηση τακτικών συναντήσεων και συντονισμού ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση του δήμου και στα Τοπικά Συμβούλια, έχει σαν στόχο να αποτελέσει έναν άμεσο συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον δημότη του πιο απομακρυσμένου οικισμού και τις κεντρικές δημοτικές υπηρεσίες. Να επιτύχει στενότερη συνεργασία κεντρικών δημοτικών υπηρεσιών με τις Ενότητες, τοποθετώντας προτεραιότητες  σε δυο άξονες: στην καθημερινότητα και στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό/προγραμματισμό έργων και δράσεων. Με βάση αυτές τις προτεραιότητες θα γίνει ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων και επανακαθορισμός/ανακατεύθυνση κονδυλίων στις δημοτικές/τοπικές ενότητες. Παράλληλα, θα επιδιωχθεί προσπάθεια ανακούφισης των ασθενέστερων, με επικέντρωση σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και σε επίπεδο ατόμου ή οικογένειας, ανάλογα με τις επιτακτικότερες ανάγκες».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΛΙΑΜΑ

Ο κ. Λιάμας, επέλεξε μάλιστα συμβολικά τη σύσκεψη αυτή για να ανακοινώσει ότι θα κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Έχω μάλιστα την τιμή να σας ανακοινώσω ότι θα διεκδικήσω την ψήφο των συνδημοτών μας στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Προτίθεμαι να διεκδικήσω εκ νέου τη θέση του δημάρχου Βόλβης. Επειδή προέρχομαι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το ανακοινώνω πρώτα σε εσάς, τους εκλεγμένους εκπροσώπους κάθε τοπικής κοινωνίας που αναγνωρίζω πόσο ενδιαφέρεστε για την ιδιαίτερη πατρίδα σας.
Γνωρίζετε ότι και την όρεξη για δουλειά έχω και τη γνώση και την εμπειρία για να αντιμετωπίσω τα προβλήματα. Κανείς όμως δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα μόνος του. Ζούμε πλέον στην εποχή της κρίσης, όπου πρέπει να δείξουμε πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, να εργαστούμε ενωμένοι σαν ομάδα για να πετύχουμε στόχους.
Σας προτρέπω λοιπόν να βάλουμε μπροστά το καλό του χωριού μας, της τοπικής ή της δημοτικής ενότητας, του δήμου μας. Να παραμερίσουμε προσωπικά συμφέροντα, παραταξιακές ή μικροπολιτικές επιδιώξεις και πιέσεις απ’ όπου και αν προέρχονται, και να συνεργαστούμε για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά».


Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, την ερχόμενη Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 στις 12.00 το μεσημέρι, σε ομιλία του στο κέντρο «Καλυβιώτης» στον Σταυρό, θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του για την θέση του δημάρχου Βόλβης στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου παρουσιάζοντας το πλαίσιο αρχών του.