Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Οι φωτογραφίες της ημέρα


EPA / JEON HEON-KYUN


Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες πεζοναύτες παίρνουν μέρος στην ετήσια κοινή στρατιωτική άσκηση για την αντιμετώπιση πιθανής επίθεσης από τη Β. Κορέα στην Ποχάνγκ. Η Βόρεια και η Νότια Κορέα αντάλλαξαν τη Δευτέρα πυρά κοντά στο διαφιλονικούμενο θαλάσσιο σύνορο μεταξύ των δύο κρατών και η Σεουλ ζήτησε από τους κατοίκους δύο γειτονικών νησιών να σπεύσουν στα καταφύγια.


EPA / KATIA CHRISTODOULOU


Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης (πρώτος δεξιά) και ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντέισελμπλουμ (αριστερά) κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Λευκωσία. Έναν χρόνο μετά το μνημόνιο ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντέισελμπλουμ επισκέπτεται την Κύπρο.


REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS


Βουλευτές της συμπολίτευσης συγχαίρουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τα μέλη της κυβέρνησης ύστερα από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο. Η καταψήφιση του Γιώργου Παπανδρέου στο άρθρο 2 για τις τράπεζες σημάδεψε την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο.


EUROKINISSI / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ


Η «Αθηνά», η θηλυκή τίγρης του Ζωολογικού Κήπου της πόλης των Τρικάλων, κατέληξε κατά τη διάρκεια επέμβασης στα κάτω άκρα. Το μεγάλης ηλικίας ζώο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο χρονικό διάστημα στα δυο πίσω του πόδια.


REUTERS / TORU HANAI


Ένας άνδρας φωτογραφίζει μία γυναίκα με φόντο τις ανθισμένες κερασιές στο Τόκιο. Κάτοικοι και επισκέπτες απολαμβάνουν το ανοιξιάτικο σκηνικό με τις ανθισμένες κερασιές στην ιαπωνική πρωτεύουσα.


EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ


Μια πάπια διασχίζει τα νερά του Ληθαίου ποταμού στην πόλη των Τρικάλων.


REUTERS / UMIT BEKTAS


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (τρίτος από δεξιά) μαζί με μελή της οικογένειάς του χαιρετά τους υποστηρικτές του στην Άγκυρα. Για «μεγάλη νίκη» και «απελευθερωτικό αγώνα της νέας Τουρκίας» μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, με αφορμή το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών. Ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι «ο λαός έθαψε στην κάλπη τα χέρια που έβαλαν εναντίον της ανεξαρτησίας του».


REUTERS / DANISH SIDDIQUI


Κάτοικοι της Μαχαράστρα, φορώντας παραδοσιακές στολές συμμετέχουν στους εορτασμούς του φεστιβάλ Gudi Padwa στη Μουμπάι. Ο φεστιβάλ σηματοδοτεί την έναρξη του νέου έτους για τους κατοίκους της Μαχαράστρα.


REUTERS / FABRIZIO BENSCH


Μαθητές βγάζουν φωτογραφίες με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ μέσω των κινητών τους τηλεφώνων («selfies»), στο πλαίσιο της επίσκεψή της σε λύκειο του Βερολίνου.


ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ


Οδηγοί ασθενοφόρων νοσοκομείων πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας. Παράλληλα συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία έχει προκηρύξει και 4ωρη στάση εργασίας.


FOSPHOTOS / ANGELOS CHRISTOFILOPOULOS


Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία σήμερα και αύριο λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), που έχει προαναγγείλει ότι οι κινητοποιήσεις της θα είναι επαναλαμβανόμενης μορφής.


REUTERS / CHINA DAILY


Εργάτες κουβαλούν μία ντουλάπα περνώντας ανάμεσα από τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η ισχυρή νεροποντή στην επαρχία Κουανγκτόνγκ της Κίνας. Η βροχή και η χαλαζόπτωση που έπληξαν την περιοχή, προκάλεσαν κατολισθήσεις και καθυστερήσεις στις πτήσεις. 


EPA / SERGEY DOLZHENKO




Ένας στρατιώτης της προσφάτως ιδρυθείσας Εθνοφρουράς της Ουκρανίας εκπαιδεύεται στο σκοπευτήριο Novi Petrivtsi κοντά στο Κίεβο. Η Ρωσία «αποσύρει σταδιακά» τα στρατεύματά της που είχαν αναπτυχθεί στα σύνορα της Ουκρανίας, δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, ο οποίος είχε εκφράσει φόβους για εισβολή στο ανατολικό τμήμα της χώρας του, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από πλευράς της Μόσχας.


"Ναυτεμπορική"