Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σημαντική ομιλία του πρώην διευθυντού Διεθνών Σχέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Ελληνο-αμερικανικό Πανεπιστήμιο

«Η παιδεία, η δημοκρατία, η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία αποτελούν τα μεγάλα όπλα της Ευρώπης στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζακ Χάννινγκ, πρώην διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης και σήμερα αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σχολών Πολιτικής Επιστήμης.

Μιλώντας στο Ελληνο-αμερικανικό Πανεπιστήμιο, ο κ. Τζακ Χάννινγκ τόνισε την τεράστια σημασία που έχει στην διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης η ενημέρωση του πολίτη, που είναι και το πιο ισχυρό μέσο για την καλύτερη κατανόηση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. Επίσης, ο ομιλητής έδωσε έμφαση και στην ανάγκη να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή ταυτότητα μέσω της ανάπτυξης της κοινωνίας των πολιτών.

Ο κ. Τζακ Χάννινγκ υπογράμμισε ότι, παρά την κρίση και τις διεθνείς ανακατατάξεις, η Ευρώπη, λόγω της μακραίωνης πνευματικής της παράδοσης, διαθέτει ακόμα ισχυρά πλεονεκτήματα στον υπό εκκόλαψη νέο κόσμο, στον οποίο εφευρετικότητα και νέες τεχνολογίες θα έχουν όλο και περισσότερο τον πρώτο λόγο.

Τον ομιλητή προλόγισαν ο πρόεδρος της Ελληνο-Αμερικανικής Ένωσης κ. Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κ. Αθαν. Παπανδρόπουλος. Επίσης, χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης.

EBR