Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Αίγυπτος: Νεκρή δημοσιογράφος σε διαδήλωση υποστηρικτών του Μόρσι

Νεκρή από πυρά αγνώστων έπεσε νεκρή δημοσιογράφος της εφημερίδας El-Dostour, την ώρα που βρισκόταν σε διαδήλωση υποστηρικτών του έκπτωτου προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο.

Η Μαγιάντα Ασράφ έχασε τη ζωή της έπειτα από πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι, τη στιγμή που κάλυπτε τα επεισόδια ανάμεσα σε υποστηρικτές του Μόρσι και την αστυνομία.

«Μια νεαρή γυναίκα έπεσε νεκρή από πυρά, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων υπέρ του Μόρσι στην περιοχή Ειν Σαμς στα βόρεια του Καίρου», αναφέρουν πηγές της αιγυπτιακής υπηρεσίας ασφαλείας.

Ο εκδότης της εφημερίδας κάλεσε τον υπουργό Υγείας της Αιγύπτου να μεταφέρει τη σορό της νεαρής Ασράφ μακριά από την περιοχή όπου επικρατεί ένταση.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες είναι οι συλλήψεις μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου, ενώ πέντε είναι οι φοιτητές που συνελήφθησαν στο Πανεπιστήμιο Αλ Αζάρ του Καΐρου, αλλά και άλλοι επτά στο Πανεπιστήμιο του Χελουάν.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Ahram ένας 20χρονος άνδρας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Αίν Σαμς ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν.

protothema.gr