Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Εκλεισε η συμφωνία με την τρόικα


Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις, από το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων όλων των υπουργείων που είχαν εκκρεμότητες και των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας.

Νωρίτερα, στέλεχος του υπουργείου Εργασίας ανέφερε ότι τα «εργασιακά είναι σχεδόν κλεισμένα», επισημαίνοντας, πάντως, ότι δεν ήταν δυνατό να υποχωρήσει η ελληνική πλευρά στο θέμα των ομαδικών απολύσεων. Πόσω μάλλον, πρόσθεσε, που κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι έχουν συμφωνήσει στην ενίσχυση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό, να προβλέπεται στο τελικό κείμενο της αναθεωρημένης συμφωνίας, εξάμηνη δοκιμαστική περίοδος του νέου συστήματος. Όσον αφορά στις τριετίες, ο ίδιος παράγοντας επιβεβαίωσε ότι θα είναι μειωμένες κατά 50% για τους ανειδίκευτους μακροχρόνια ανέργους.

Από την πλευρά του, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είχε δηλώσει το πρωί ότι «κλείνουμε», επισημαίνοντας ότι πρέπει να οριστικοποιηθεί πρώτα το ευρωπαϊκό κείμενο της αναθεωρημένης συμφωνίας.

Ethnos.gr