Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Οι φωτογραφίες της ημέρας



REUTERS / Per Moller/Johanna Anjar
Ένας χαυλιόδοντας από μαμούθ, ο οποίος βρέθηκε στους πάγους κατά μήκος του ποταμού Logata στη βόρεια Ρωσία, απεικονίζεται στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο καθηγητής Per Moller.

REUTERS / BENOIT TESSIER


Μηχανή Harley-Davidson, η οποία ανήκε στον πάπα Φραγκίσκο πουλήθηκε σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς έναντι του ποσού των 210.000 ευρώ, 10 φορές επάνω από την εκτιμώμενη αξία της. Τα έσοδα θα λάβει η καθολική ανθρωπιστική οργάνωση Caritas, η οποία συγκεντρώνει χρήματα για να ανακαινίσει ένα κτήριο το οποίο στεγάζει και σιτίζει άστεγους και απόρους κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης.


FOSPHOTOS / Aristides Kavallieratos


Στιγμιότυπο από την Κεφαλονιά. Την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την ανακούφιση των σεισμοπαθών, όπως επιδότηση ενοικίου, επισκευών και αγοράς οικοσυσκευών, αλλά και ειδική μέριμνα για όσους έχουν δάνειο για εργατική κατοικία.


REUTERS / AMMAR AWAD


Παλαιστίνιες δασκάλες στέκονται μπροστά από τον Θόλο του Βράχου κρατώντας μπαλόνια, λίγο πριν τα δώσουν στους μαθητές τους, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στο Όρος του Ναού (Χαράμ αλ-Σαρίφ), στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.


REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL


Ένας Αφγανός διασχίζει ένα νεκροταφείο στην Καμπούλ, το οποίο έχει καλυφθεί με χιόνι.


REUTERS / SHAMIL ZHUMATOV


Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δίνει την ολυμπιακή φλόγα στον 15χρονο Ντμίτρι, καθώς η λαμπαδηδρομία έφθασε στο Σότσι.


ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ


Έπεσαν τα πρώτα χιόνια του χειμώνα στη λίμνη Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας.


REUTERS / SRDJAN ZIVULOVIC


Ένα κτήριο καλυμμένο με πάγο στην πόλη Ποστόινα της Σλοβενίας. Η χώρα έχει παραλύσει από τα χιόνια και τον πάγο και το ένα τέταρτο των σπιτιών δεν έχουν ρεύμα.


FOSPHOTOS / Konstantinos Tsakalidis


Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ απεργούν κατά του νομοσχεδίου για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.


EPA / STEFAN SAUER


Ένας δύτης κολυμπά δίπλα σε μία γιγάντια θαλάσσια χελώνα στο ενυδρείο του Γερμανικού Ωκεανογραφικού Μουσείου (Meeresmuseum) στο Στράλσουντ της Γερμανίας. Νωρίτερα, η χελώνα, η οποία είναι μία από τις πέντε γιγάντιες θαλάσσιες χελώνες του μουσείου, εξετάστηκε από κτηνίατρο και καθαρίστηκε το κέλυφός της.


REUTERS / SIPHIWE SIBEKO

Ένας διαδηλωτής πετά ένα φλεγόμενο λάστιχο, κατά τη διάρκεια κινητοποίησνεσμπουργκ, στη Νότια Αφρική. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για θέματα παροχών, μεταξύ των οποίων είναι και η στέγαση.ης στο Sebokeng, νότια του Γιοχά

"Ναυτεμπορική"