Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Οι φωτογραφίες της ημέρας


REUTERS / ERIC GAILLARD
Μέλη του ρωσικού γυναικείου συγκροτήματος Pussy Riot, αποχωρούν από το αστυνομικό τμήμα του Άντλερ, φορώντας μάσκες. Οι δύο πρόσφατα αποφυλακισθείσες καλλιτέχνιδες Μαρία Αλιόχινα και Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, μέλη του συγκροτήματος, συνελήφθησαν στο κέντρο του Σότσι το μεσημέρι της Τρίτης ως ύποπτες για «κλοπή» και αφέθηκαν ελεύθερες νωρίς το απόγευμα.


EPA / JULIAN STRATENSCHULTE


Άγαλμα αγελάδας έχει τοποθετηθεί στο μπαλκόνι κατοικίας στο Ανόβερο της Γερμανίας. Οι ιδιοκτήτες τοποθέτησαν το άγαλμα ως σκιάχτρο προκειμένου να εμποδίσουν ζώα από το να τρώνε το γρασίδι του κήπου τους.


REUTERS / KAI PFAFFENBACH


Με τα χέρια στον ουρανό κι ένα πλατύ χαμόγελο η διάσημη βιολίστρια Βανέσα Μέι πανηγύρισε την πρώτη συμμετοχή της σε αθλητική διοργάνωση έχοντας τερματίσει στην τελευταία θέση της κατάταξης του γιγαντιαίου σλάλομ με συνολικό χρόνο 3:26.97, ήτοι με καθυστέρηση άνω των 50 δευτερολέπτων από τη «χρυσή» νικήτρια Τίνα Μάζε. Η Μέι αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το επώνυμο του πατέρα της (Βάνακορν), εκπροσωπώντας την Ταϊλάνδη.


NAFTEMPORIKI.GR


Πιστή εφαρμογή του κώδικα αποφυγής συγκρούσεων εφαρμόζουν οι πλοίαρχοι στον Πειραιά έπειτα και από την πυκνή ομίχλη που κάλυψε ξαφνικά το λιμάνι. Το φαινόμενο προέκυψε λόγω της έντονης καθοδικής κίνησης των θερμών αερίων μαζών στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.


REUTERS / THOMAS PETER


Η Άγκελα Μέρκελ παρακολουθεί χορευτικό νούμερο κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής καρναβαλικών ομάδων στην Καγκελαρία.


REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK


Κάτοικοι της πόλης Κουνμίνγκ της Κίνας, μετακινούνται με μοτοποδήλατα, φορώντας πολύχρωμα πανωφόρια για να προστατευθούν από τη βροχή. 


REUTERS / STRINGER


Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας ξέσπασαν σήμερα στο Κίεβο, κοντά στο ουκρανικό κοινοβούλιο, στο οποίο θα συζητηθεί η συνταγματική μεταρρύθμιση για τον περιορισμό των προεδρικών εξουσιών. Ο Βιτάλι Κλίτσκο, ηγετικό στέλεχος της ουκρανικής αντιπολίτευσης, κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς να αποσύρει τις ειδικές δυνάμεις καταστολής από τους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας. 


EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


Στιγμιότυπο από τον 1ο αγώνα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Scramble νότιας Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο. Οι φίλοι του σπορ που βρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν έναν αγώνα περίπου 4 χιλιομέτρων σε μικτό έδαφος (σκληρό και άμμος, χωρίς πέτρες).


REUTERS / PAUL HANNA


Το Τολέδο της Ισπανίας τιμά τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από το θάνατό του, διοργανώνοντας σειρά εκθέσεων, συνεδρίων και συναυλιών. Ο Ελ Γκρέκο, που γεννήθηκε στην Κρήτη, εγκαταστάθηκε στο Τολέδο το 1577, όπου έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του και ολοκλήρωσε ορισμένα από τα πιο γνωστά έργα του. Στη φωτογραφία, δημοσιογράφοι και ιερείς παρατηρούν τον πίνακα «Ο Διαμερισμός των Ιματίων του Χριστού» του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, κατά τη διάρκεια τελετής για την επαναφορά του στο σκευοφυλάκιο του καθεδρικού ναού του Τολέδο ύστερα από την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης στις 22 Ιανουαρίου.


EPA / OLIVER WEIKEN


Αφρικανοί μετανάστες μοιράζονται μια κουβέρτα για να προστατευθούν από το κρύο, κατά τη δεύτερη ημέρα διαδηλώσεων έξω από το κέντρο κράτησης μεταναστών «Holot», στην έρημο της Νέγκεβ. Οι αιτούντες άσυλο μετανάστες στο Ισραήλ διαδηλώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εναντίον της άρνησης της κυβέρνησης να τους αναγνωρίσει ως πρόσφυγες.


Phasma / ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού αντιδρώντας στο θέμα των ελέγχων που διενεργούνται στο ΥΠΠΟΑ και που - όπως καταγγέλλουν - έχουν ως στόχο την ανατροπή του ΠΔ Παυλόπουλου (ΠΔ 164/2004). Παράλληλα, ζητούν την κάλυψη κενών θέσεων και την άμεση επαναπρόσληψη των 184 εργαζομένων που που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Το πρωί πραγματοποιηθηκε απεργιακή συγκέντρωση στο κτήριο της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20).

"Ναυτεμπορική"