Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Κάνσας


Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το Κάνσας των ΗΠΑ, εξαιτίας μιας ασυνήθιστα ισχυρής χιονοθύελλας που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα.
Η χιονοθύελλα χτύπησε τις κεντρικές αμερικανικές πολιτείες, με κατεύθυνση προς τα ανατολικά την Τρίτη, απειλώντας περίπου τα δύο τρίτα της χώρας, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι το ύψος του χιονιού θα φτάσει τα 30 εκατοστά.

Το γεγονός αυτό είναι ασυνήθιστο, καθώς όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Ντάν Χάουμπλιτζελ, μόνο το 3% των χειμερινών καταιγίδων που πλήττουν το Κάνσας, δίνουν χιονοπτώσεις με ύψος χιονιού που φτάνει τα 20 εκατοστά.

Η χειμερινή θύελλα ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν τα σχολεία και πολλές κρατικές υπηρεσίες στο Κάνσας, ενώ ο κυβερνήτης, Σαμ Μπρόουνμπακ, κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τόσο οι κάτοικοι του Κάνσας, όσο και αυτοί του γειτονικού Μιζούρι, άκουσαν τις αρχές να τους συμβουλεύουν να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για «εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ταξιδιού».

Σχεδόν 8.000 πτήσεις καθυστέρησαν σε όλη τη χώρα την Τρίτη το απόγευμα και περισσότερες από 1.640 ακυρώθηκαν, σύμφωνα με το Flightaware.com , μια ιστοσελίδα που παρακολουθεί την εναέρια κυκλοφορία.

newsbomb.gr