Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Βουλευτές ΝΔ: «Δώστε τα ονόματα των δημάρχων που ελέγχονται για μαύρο χρήμα»

Τα ονόματα των Περιφερειαρχών και των Δημάρχων που περιλαμβάνονται στην «λίστα Νικολούδη» ζητούν 20 βουλευτές της ΝΔ από τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.
Οι βουλευτές επικαλούνται την αποκάλυψη του protothema.gr σύμφωνα με την οποία η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στην έκθεση πεπραγμένων της για το 2013 αναφέρει ότι εντόπισε – μεταξύ άλλων – 75 Δήμαρχους και 6 Περιφερειάρχες για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων τους οποίους και εχει παραπέμψει στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Προσθέτουν ότι «το γεγονός ότι αυτές οι υποθέσεις παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη, προσδίδει στον πολίτη την εντύπωση ότι πρόκειται για ιδιαιτέρως σοβαρές και επαρκώς τεκμηριωμένες υποθέσεις από την Αρχή καταπολέμησης βρώμικου χρήματος» και εξηγούν ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη πριν φθάσει στην κάλπη να γνωρίζει κάθε στοιχείο που αφορούν το ήθος, την ειλικρίνεια, την πρότερη διαχείριση δημόσιου χρήματος και εν γένει την τυχόν παράνομη δραστηριότητα των υποψηφίων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας να ενημερώσει τους πολίτες πριν από τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δίδοντας τα ονόματα και ποιες είναι οι κατηγορίες που βαραίνουν τους δημάρχους, περιφερειάρχες και συμβούλους οι οποίοι πιθανόν να είναι πάλι υποψήφιοι στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».
Υπο αυτά τα δεδομένα ρωτούν τους υπουργούς εάν προτίθενται να δώσουν στην δημοσιότητα τα ονόματα και τι θα πράξουν προκειμένου να επισπευστούν οι δικαστικές διαδικασίες.

protothema.gr