Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι αγρότες στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, με φόντο την 25η Agrotica, η οποία κλείνει τις πύλες της την Κυριακή.


Εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων έχουν ήδη προαναγγείλει μπλόκα στους δρόμους από την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως δήλωσε το μέλος της Επιτροπής, Βαγγέλης Μπούτας, υπολογίζεται ότι 30 έως 40 μπλόκα θα στηθούν σε όλη τη χώρα.

Οσο για τις ακριβείς τοποθεσίες των μπλόκων, ο ίδιος επεσήμανε ότι αυτό εξαρτάται από τις αποφάσεις των κατά τόπους επιτροπών.

Στα αιτήματα των αγρορών περιλαμβάνονται η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κρατούν, να θεσμοθετηθεί 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί καθώς και η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

Στο χθεσινό γεύμα εργασίας στο πλαίσιο της 25ης Agrotica, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης, σσχετικά με τις αντιρήσεις μερίδας αγροτών στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη περίπου 100.000 αγρότες που το πράττουν τα τελευταία επτά χρόνια με επιτυχία και ικανοποίηση.

Παράλληλα, τόνισε ότι εάν τελικά παραμείνει το όριο για τον τζίρο στα 10.000 ευρώ στο μέτρο θα ενταχθούν άλλοι 200.000 αγρότες, ενώ εάν αυτό αυξηθεί, τότε ο αριθμός τους δεν θα ξεπεράσει τους 100.000.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε, ότι κάποια στιγμή και οι ίδιοι οι αγρότες θα καταλάβουν ότι πρόκειται για το δικό τους όφελος, αφού όπως επεσήμανε οι στρεβλώσεις που υπάρχουν θα διορθωθούν. Χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ξεκαθαρίσει το ποιο θα είναι τελικά το όριο του τζίρου δεν έδωσε, σημείωσε ωστόσο ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

"Εθνος"