Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Τα πακέτα διακοπών στο Facebook ήταν μαϊμού

Πακέτα διακοπών-μαϊμού κατηγορούνται ότι προέβαλαν μέσω προφίλ στο Facebook ένας 31χρονος και ένας 59χρονος από τη Θεσσαλονίκη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία.
Κατηγορούνται για 38 περιπτώσεις απάτης χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι έκλεισαν ταξίδια καταβάλλοντας χρήματα σε λογαριασμούς, χωρίς όμως ποτέ να λάβουν εισιτήρια.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι χρησιμοποιούσαν από τα τέλη του περασμένου Απριλίου μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου επτά διαφορετικά προφίλ στο Facebook, μέσω των οποίων διαφήμιζαν διάφορα πακέτα διακοπών σε γνωστούς προορισμούς, όπως Λονδίνο, Παρίσι, Ντουμπάι. Όταν ο χρήστης του διαδικτύου ενδιαφερόταν να κλείσει το ταξίδι, ακολουθούσε τηλεφωνική επικοινωνία και το θύμα κατά την αστυνομία κατέβαλλε σε τραπεζικό λογαριασμό τα χρήματα.
Τα 38 θύματα της απάτης των εικονικών ταξιδιωτικών γραφείων του διαδικτύου βάσει της δικογραφίας των διωκτικών αρχών έχασαν αυτό το διάστημα ποσό 49.795 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία οι εμπλεκόμενοι άλλαζαν τα συγκεκριμένα προφίλ στο διαδίκτυο, τα οποία κατά καιρούς απενεργοποιούσαν και ενεργοποιούσαν εκ νέου αλλάζοντας και τις ονομασίες τους. Τα μέλη της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 31χρονου στη Θεσσαλονίκη, από το οποίο κατέσχεσαν έναν σκληρό δίσκο, ένα κινητό τηλέφωνο και μία κάρτα sim.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, η έρευνα για την εμπλοκή των δύο κατηγορουμένων διαχειριστών των συγκεκριμένων προφίλ συνεχίζεται, για να διαπιστωθεί εάν συμμετείχαν και σε άλλου τέτοιου είδους απάτες.
"Μ"