Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΒΕΡΓΙΝΑ Πανελλήνιο συνέδριο για τον αγροτουρισμό

Στη Βεργίνα της Ημαθίας επικεντρώνεται τις επόμενες ημέρες το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών και επαγγελματιών όλης της χώρας που δραστηριοποιούνται στον τομέα του αγροτουρισμού.

Αιτία αποτελεί η διεξαγωγή του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τουρισμού Υπαίθρου - Αγροτουρισμού 2013, το οποίο θα αρχίσει τις εργασίες του το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τρίτης. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ημαθίας.
Στη διάρκεια της ημερίδας θα γίνουν εισηγήσεις από ειδικευμένους πανεπιστημιακούς, καταξιωμένους επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων που σχετίζονται με τον αγροτουρισμό. Στόχος είναι η ενημέρωση των συνέδρων για τις εξελίξεις στο ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό κλάδο και η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του χώρου. Στις θεματικές που θα εξεταστούν περιλαμβάνονται: Κριτήρια αυτοαξιολόγησης, βασική προϋπόθεση για την εξωστρέφεια του αγροτουρισμού, Εκπαίδευση και αναψυχή στα φυσικά οικοσυστήματα των αγροτικών περιοχών, Λαϊκή παράδοση - Αγροτουρισμός, Τοπικά προϊόντα: Βασική παράμετρος της ανάπτυξης του αγροτικού τουρισμού, Η τοπική κουζίνα ως παράγοντας ελκυστικού τουριστικού προορισμού, Βιωματική μάθηση: α) Μελισσοκομία, β) Νομαδική ζωή, γ) Υπαίθριες δραστηριότητες, δ) Δομημένο περιβάλλον, Νέα δεδομένα από την Ευρώπη για τον τουρισμό υπαίθρου - αγροτουρισμό και Οι συνέπειες της έλλειψης θεσμικού πλαισίου για τον τουρισμό υπαίθρου - αγροτουρισμό. Θα παρουσιαστούν επίσης τα αποτελέσματα ειδικής έρευνας αγοράς για τον αγροτικό τουρισμό σε περίοδο κρίσης.

"Μ"