Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Τίμησαν τον 15χρονο Τηλέμαχο - Βραβείο αυτοθυσίας στον ήρωα της Μεσερόπης που χάθηκε στις φλόγες

Τον 15χρονο Τηλέμαχο που ρίχτηκε στη φωτιά για να σώσει τα δύο μικρότερα αδέλφια του, όταν το σπίτι των παππούδων τους στη Μεσερόπη Καβάλας τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα και τα τρία αδέλφια να βρουν τραγικό θάνατο, τίμησε, έναν χρόνο μετά την τραγωδια, η Ακαδημία Αθηνών.
Η ανθρωπιά και η ανιδιοτελής προσφορά των ανθρώπων της διπλανής πόρτας, η συμβολή στις επιστήμες και τον Πολιτισμό επιβραβεύτηκαν για μια ακόμη χρονιά χθες το απόγευμα στην αίθουσα τελετών της Ακαδημίας .
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε το "βραβείο αυτοθυσίας" της Ακαδημίας, που απονεμήθηκε μετά θάνατον στον 15χρονο Τηλέμαχο Τσιμιρίκα ο οποίος πέρυσι το Δεκέμβριο ρίχτηκε στις φλόγες για να σώσει τα δύο μικρότερα αδέρφια του, όταν το σπίτι των παππούδων τους έπιασε φωτιά.
Το βραβείο παρέλαβε η μητέρα του Τηλέμαχου, η οποία σε δηλώσεις της στο Mega δήλωσε πως αν και δεν είναι δυνατόν να μειωθεί ο πόνος για την απώλεια των τριων παιδιών της, εκείνη και η οικογένεια της νιώθει βαθια ευγνωμοσύνη για τη διάκριση.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο σημειώθηκε στις 8 του περασμένου Δεκέμβη, στη Μεσερόπη Καβάλας. Ο Τηλέμαχος και τα αδέρφια του βρίσκονταν σε δωμάτιο του σπιτιού του παππού και της γιαγιάς τους, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά πιθανότατα από ξυλόσομπα.
Ο 15χρονος πρόλαβε να βγει αλλά τα δύο μικρότερα παιδιά, ηλικίας 7 και 5 ετών, εγκλωβίστηκαν. Τότε ο Τηλέμαχος επέστρεψε στο φλεγόμενο σπίτι για να τα σώσει...
Όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά, βρήκαν απανθρακωμένα και τα τρία παιδιά...










Newsit.gr