Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Βρούτσης: Καμία πρόθεση για μείωση συντάξεων

«ΜΕΙΩΣΗ ΕΩΣ ΤΟ 2020 ΣΤΟ ΜΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ»
«Δεν είναι στις προθέσεις μας να μειώσουμε τις συντάξεις στα λεγόμενα ευγενή Ταμεία», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο υπουργός εξήγησε ότι μιλά για διαρθρωτικές αλλαγές. «Αν αυτό το λετε μέτρα είναι νέα μέτρα», τόνισε, επιβεβαιώνοντας στη συνέχεια ότι θα προχωρήσει η διαδικασία μείωσης των εργοδοτικών εισφορών εντός του 2014 στα ευγενή ταμεία.

«Μειώνεται σε βάθος έως το 2020 το μη μισθολογικό κόστος, δεν λέγεται ο τρόπος που θα μειωθεί, είναι στη δική μας επιλογή. Ήδη το 2013 εχει μειωθεί λίγο» υπογράμμισε ο κ.Βρου΄τσης.

Διευκρίνισε, ακόμη, ότι είναι «δικοί μας εθνικοί σχεδιασμοί αυτά που κάνουμε στο ασφαλιστικό όχι ό,τι μας λεει η τρόικα, αίρουμε στρεβλώσεις και αδυναμίες του ασφαλιστικού συστήματος, που δεν δομήθηκε σε υγιείς ασφαλιστικούς κανόνες, με ευθύνη του πολιτικού συστήματος, με ενα κατακερματισμένο ασφαλιστικό σύστημα, ένα φαύλο σύστημα αυτό σήμερα τελειώνει. Το ασφαλιστικό ν/σ είναι ο μίτος της Αριάδνης.»

Αναφορικά με την πρόταση μομφής, ο κ.Βρούτσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ενδυναμώσει την κυβέρνηση

«Είμαι σίγουρος θα είναι θετική για την κυβέρνηση η πρόταση δυσπιστίας θα τη δυναμώσει να διασταυρώσουμε τα ξίφη των ιδεών μας και των πολιτικών μας θέσεων και αυτό το λεω και για το ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, για το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο υπουργός δήλωσε ότι «είναι μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της δημοκρατικής διαδικασίας οι διαφοροποιήσεις...».