Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ηλικιωμένος δεν άντεξε στα χτυπήματα των ληστών

Θύμα της μανίας ενός 18χρονου ληστή έπεσε 79χρονος στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.
Ο νεαρός εισέβαλε στο σπίτι του ηλικιωμένου δύο φορές μέσα σε δύο μήνες χτυπώντας τον μαζί με συνεργούς του ανελέητα, με τραγική συνέπεια πριν από λίγες ημέρες να χάσει τη ζωή του υποκύπτοντας στα τραύματα που είχε.
Όπως ανακοινώθηκε χθες από την αστυνομία, ο 18χρονος εντοπίστηκε ύστερα από τυχαία σύλληψη 30χρονου από την ομάδα ΔΙΑΣ. Ο δεύτερος ομολόγησε τη ληστεία σε βάρος του 79χρονου που είχε γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται ότι τον χτύπησαν και άρπαξαν ηλεκτρονικές συσκευές από το σπίτι. Από την έρευνα που ακολούθησε από τους αστυνομικούς του τμήματος δίωξης εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας, αποκαλύφθηκε ότι ο 18χρονος ήταν ο ίδιος που εισέβαλε πάλι στο διαμέρισμα του ηλικιωμένου στις 20 Νοεμβρίου, μαζί με άγνωστο συνεργό του.
Στην τελευταία ληστεία μάλιστα κατηγορείται ότι χτύπησε με χέρια και πόδια τον 79χρονο, με συνέπεια εκείνος να πέσει αιμόφυρτος, ενώ οι δράστες διέφυγαν χωρίς να πάρουν τίποτε από το σπίτι. Ο άτυχος ηλικιωμένος εντοπίστηκε το πρωί της επόμενης ημέρας λιπόθυμος μέσα στο σπίτι από συγγενή του και διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του το περασμένο Σάββατο. Ο νεαρός, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή για την ανθρωποκτονία, εμπλέκεται σε διαρρήξεις ακόμη τριών σπιτιών του Δενδροποτάμου το ίδιο διάστημα.

"Μ"