Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

«Εισβολή» της ΕΛΑΣ στην ΕΡΤ

Επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, το οποίο εδώ και μήνες ήταν υπό κατάληψη, έγινε στις 4.20 σήμερα τα ξημερώματα. Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Στο Ραδιομέγαρο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ και από άλλες υπηρεσίες, παρουσία εισαγγελέα, κύκλωσαν στην κυριολεξία το κτίριο και ζήτησαν απ΄όσουν ήταν μέσα ν΄αποχωρήσουν.

Και οι δύο πύλες του Ραδιομεγάρου είναι κλειστές, ενώ η επέμβαση έγινε από την πλαϊνή είσοδο, επί της οδού Δημητσάνας.

Έξω από το ραδιομέγαρο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και τα ΜΑΤ έχουν οδηγήσει τον κόσμο προς την οδό Αγ. Ιωάννου.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οκτώ εκ των οποίων αναπτύχθηκαν περιμετρικά του κτιρίου, ενώ δύο μπήκαν μέσα στο κτίριο.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ να φύγουν. Ακόμη, από το χώρο προσήχθησαν τέσσερα άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Οπως δήλωσε στο Mega, η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ, Μάχη Νικολάρα, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Π.Καλφαγιάννης.

Οπως έγινε γνωστό, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν απλώς προσαγωγές και δεν υπήρχε λόγος για να κρατηθούν.

Εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αλλά και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση.

Κλειστά παραμένουν και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να μπορέσει να εκπέμψει από τα στούντιο της Αγίας Παρασκευής η Δημόσια Τηλεόραση.

Καταμέτρηση του εξοπλισμού
Αυτήν την ώρα έχει ξεκινήσει καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονται τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί σχετική άδεια.

«Βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της δουλειάς των συναδέλφων μας» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαίρη Αντωνιάδου, η οποία βρίσκεται με τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης, έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ .

«Δέκα μέρες πριν από την επέτειο της χουντικής επέμβαση στο Πολυτεχνείου, η τροϊκανή κυβέρνηση εισέβαλε με τον ίδιο τρόπο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ζητάω το αυτονόητο, να μπω στο Ραδιομέγαρο γιατί δεν μπορεί να γίνεται αυτό χωρίς την παρουσία των εργαζομένων» δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ραδιομέγαρο
Στην Αγία Παρασκευή κατέφθασαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διαπραγματεύονται με τον εισαγγελέα, προκειμένου να τους επιτρέψει την είσοδο στις εγκαταστάσεις.

Μεταξύ των βουλευτών βρίσκονται ο Ν.Βούτσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Δημ. Στρατούλης και η Νάντια Βαλαβάνη.

«Δεν μας άφηναν επί 2,5 ώρες να προσεγγίσουμε το ραδιομέγαρο. Καλούμε τον κόσμο να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Είναι έξω από κάθε λογική να απαγορεύουν την είσοδο στο Ραδιομέγαρο ή την πρόσβαση σε αυτό, που ήταν ο ναός της ενημέρωσης εδώ και χρόνια. Ο εισαγγελέας κρύβεται, λέει ότι δεν είναι υπεύθυνος για την επιχείρηση. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και θα ζητάμε διαρκώς να μπούμε στο Ραδιομέγαρο» δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

Ethnos.gr