Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: 8 πιο ασυνήθιστα τούνελ στον κόσμο

Τα τούνελ είναι συνήθως ανθρώπινα δημιουργήματα που περνούν μέσα από βουνά και... 

Δείτε την παρακάτω λίστα: 1. The Tower Tunnel,Ιαπωνία

Ο 5ος,6ος και 7ος όροφος του 16όροφου κτιρίου στην Οσάκα τη Ιαπωνίας έχουν χρησιμοποιηθεί ως αυτοκινητόδρομος ,ύστερα από συμφωνία του ιδιοκτήτη με την Ιαπωνική κυβέρνηση.
Η σήραγγα δεν έχεται σε επαφή με το κτίριο. Ο αυτοκινητόδρομος είναι έτσι φτιαγμένος ώστε το κτίριο να προστατεύεται από τους θορύβους και τους κραδασμούς 

2. Tunnel Log, Καλιφόρνια, Η.Π.Α 


Το τούνελ δημιουργήθηκε από ένα τεράστιο δέντρο στο Sequoia National Park, στην Καλιφόρνια.

Tο δέντρο είχε ύψος 84 μ. και 6,4 μ. πλάτος.Έπεσε στον δρόμο το 1937 από φυσικά αίτια

3. Tunnel of Love, Ukraine

Ένα από τα πιο όμορφα τούνελ στον κόσμο βρίκεται στο Klevan της Ουκρανίας .
Η σήραγγα της αγάπης.


4. Tunnel Rock, Καλιφόρνια,Η.Π.Α

Βρίσκεται στην είσοδο του εθνικού πάρκου Sequoia στην κεντρική Καλιφόρνια.Ο βράχος είναι από γρανίτη και τον έσκαψαν το 1938,για να περνά ο δρόμος.
Σήμερα παρακάμπτεται από καινούργιο δρόμο.Ο επισκέπτης όμως μπορεί να περπατήσει από κάτω. 

5. Tunnel of Fish,Ισπανία


Ταξίδι σε ένα υποθαλάσσιο κόσμο που βρίσκεται στην Βαλένθια της Ισπανίας.

Οι μπλε και πράσινες αποχρώσεις του νερού και το ειδικά σχεδιασμένο γυαλί του τούνελ δίνει την εντύπωση ότι ο επικέπτης είναι μέρος της ύπαρξης της θάλασσας. Κάθε χρόνο το επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες εξερευνώντας τη συναρπαστική ζωή και τα διαφορετικά είδη ψαριών.


6. Tο "L" Tunnel, Ιλλινόις, Η.Π.Α

Αυτό το τούνελ βρίσκεται στο McCormick Tribune Campus Center στο Ιλλινόις στο Σικάγο.
Ο λόγος σχεδιασμού αυτού του τούνελ ήταν ο θόρυβος Η λύση ήταν να φτιάξουν αυτή την σύραγγα από ανοξείδωτο χάλυβα. Η στήρηξη είναι ανεξάρτητη από το κτίριο, ώστε να αποφεύγονται οι κραδασμοί. 

7. Natural Tunnel, Virginia, USA

Φυσικό τούνελ από μια τεράστια σπηλιά.Το πλάτος της σπηλιάς είναι 61μ, και από το 1906 σιδηροδρομική γραμμή πέρναγε από μέσα και εξυπηρετούσε πολλούς ταξιδιώτες. Σήμερα δεν είναι πλέον σε χρήση για να μεταφέρει επιβάτες.
Το 1896 ο William Jennings Bryan προεδρικός υποψήφιος γραμματέας του Woodrow Wilson το ανακύρηξε ως το όγδοο θαύμα του κόσμου.

8. Guoliang Tunnel, Κίνα

Η εκπληκτική οδική σήραγγα στο βουνό Taihang χτίστηκε από 13 κατοίκους του χωριού με επικεφαλής τον αρχηγό τους, Shen Mingxin, και πήρε περίπου πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί. Αυτή η σήραγγα παραδόθηκε στην κυκλοφορία το 1977. Το μήκος της είναι 1200μέτρα , περίπου 5 μέτρα υψηλό και 4 μέτρα πλάτος.