Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

To τελικό σχέδιο για τον φόρο ακινήτων

Ενα βήμα πριν από τη Βουλή βρίσκεται το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος Ευ. Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας στη χθεσινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου συμφώνησαν και στις ειδικές διατάξεις του. Στην τελική μορφή του νομοθετήματος κερδισμένοι σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς είναι οι ιδιοκτήτες κατοικιών με αντικειμενική αξία μέχρι 2.200 ευρώ.
Χθες κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου «κλείδωσε» το τελικό σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, καθώς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας συμφώνησαν τόσο στις κατευθυντήριες γραμμές όσο και στις επιμέρους διατάξεις του νόμου, ο οποίος θα δοθεί για διαβούλευση εντός της επόμενης εβδομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει του σχεδίου αυτού ελαφρύνσεις σε σχέση με το σημερινό καθεστώς θα έχουν όλοι όσοι έχουν στην κατοχή τους κατοικία ή διαμέρισμα (ηλεκτροδοτούμενα) τα οποία βρίσκονται σε περιοχές με αντικειμενική αξία μέχρι 2.200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Ethnos.gr